2.2.23

Προσβλέπει στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ...


«Δύο σημαντικά κι ανέλπιστα δώρα προσέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ» λένε με νόημα κυβερνητικά στελέχη κι αναφέρονται συγκεκριμένα στην... απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή αλλά και στην επίθεση που εξαπέλυσε η ηγεσία της Κουμουνδούρου στο ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, από το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται να φέρουν προς ψήφιση στην Βουλή, μπαράζ θετικών νομοσχεδίων σε μια προσπάθεια να «εγκλωβίσουν» την αξιωματική αντιπολίτευση στην απόφαση της να απέχει από τις ψηφοφορίες.

Ειδικότερα, στο κυβερνητικό επιτελείο «πανηγυρίζουν» από την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες γιατί με αυτόν τον τρόπο αφήνει περιθώριο στη ΝΔ να κάνει λόγο «για περιφρόνηση του Κοινοβουλίου και του θεσμού» αλλά το σημαντικότερο – όπως σημειώνουν – είναι πως με το «τοξικό κλίμα που καλλιεργεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ απωθεί τους κεντρώους και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους», οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει η εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί μέχρι τις κάλπες στο δρόμο του «διχασμού και των ακροτήτων» επειδή όπως υποστηρίζουν η αξιωματική αντιπολίτευση στερείται πολιτικών επιχειρημάτων και δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα απέναντι στην κυβέρνηση.

«Η επιλογή τους είναι δεδομένη και δρομολογημένη. Να φτάσουμε στις εκλογές μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης τοξικότητας» δήλωσε χθες ο πρωθυπουργος υπογραμμίζοντας πως «δεν θα βουλιάξουμε στη λάσπη μαζί τους».

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα πολώνει το κλίμα για να συσπειρώσει το κόμμα του κόμματος ταυτοχρόνως όμως θα απομακρύνεται από τον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Μάλιστα χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να αφήσει στην άκρη τα ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια» και τον προσκάλεσε να συγκρίνουν τις διαδρομές τους και το όραμα τους για την επόμενη των εκλογών.

Παράλληλα, στην κυβέρνηση αισθάνονται ικανοποίηση από την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην απόφαση αποχής του ΣΥΡΙΖΑ από την Βουλη. Ο Μιχάλης Κατρίνης χαρακτήρισε «ατυχέστατη» την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής λέγοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να δείξει ότι είναι ανένδοτη και αδιαπραγμάτευτη απέναντι στη κυβέρνηση, επιλέγει έναν ατυχέστατο τρόπο για να κατοχυρώσει την θέση της ως δήθεν αντίπαλο δέος της κυβέρνησης».

Επιπρόσθετα, στην Ηρώδου Αττικού παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες ύστερα από τις δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου Πόπης Τσαπανίδου περί ενδεχόμενης συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ως «προιόν εκβιασμού» κι όχι ως αποτέλεσμα ουσιαστικής σύγκλισης. Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζου που έκανε λόγο για «πρωταθλητές σε ψεκασμένα σενάρια».

Μάλιστα από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως η αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για «εκβιαζόμενους βουλευτές της ΝΔ» είναι η ίδια που είχε ακολουθήσει και το Δεκέμβριο του 2014, όταν όσοι βουλευτές δήλωναν ότι θα ψηφίζουν υπέρ του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καταγγέλλονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ ως χρηματιζόμενοι...

Αννα Καραβοκύρη

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: