9.2.23

Ο μαρξιστής Άδωνις και η έκπληξη του Λοβέρδου στη ΝΔ...


Παρουσιάζει τα σκαμπανεβάσματά της αυτή την περίοδο η σχέση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ήρθαν και οι …ταξιδιωτικές συνήθειες των αρχηγών των δύο κομμάτων να ζορίσουν την κατάσταση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης παρότι χθες βράδυ συνταξίδευαν στην ίδια πτήση ώστε να παραβρεθούν στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες δεν... κατέστη δυνατόν να …ανταλλάξουν δυο κουβέντες.

Αιτία το ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ταξίδευε στην business θέση και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομική. Πράγμα που σημαίνει διαχωριστικό ανάμεσά τους όσο και …διαφορετικό μενού. Το αν αυτή η συμβολική εικόνα αντανακλά και στην πολιτική πραγματικότητα θα το μάθουμε αργά η γρήγορα.

Ο ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ ΑΔΩΝΙΣ

Το συνηθίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης – καθότι αρέσκεται να προβοκάρει- το έκανε και χθες στην Βουλή, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με οπτική …Δημήτρη Κουτσούμπα. Αναφερόμενος στον ύμνο του ΕΑΜ που «έπαιξε» πριν την ομιλία του Α.Τσίπρα στην Πάτρα ανέφερε: «Έχει δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να καπηλεύεται το ΕΑΜ; Κατά τη γνώμη μου απολύτως όχι. Το μόνο κόμμα στην Αίθουσα που μπορεί βασίμως και γνησίως να ισχυρίζεται ότι είναι ο πολιτικός κληρονόμος του ΕΑΜ είναι αναμφίβολα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, κανένα άλλο». Μάλιστα το έφτασε ως εκεί που δεν πάει λέγοντας: «Να μιλήσουμε λίγο με την μαρξιστική φρασεολογία. Είστε οπορτουνιστές, είστε τυχοδιώκτες».

«ΤΟ ΒΡΗΚΕ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ

Αυτό που λίγοι πρόσεξαν στην χθεσινή συζήτηση στην Βουλή ήταν πως η Ν.Δ από αλλού το περίμενε κι από αλλού της ήρθε. Γιατί ο τελευταίος ίσως βουλευτής της αντιπολίτευσης από τον οποίο περίμεναν κριτική στις κυβερνητικές προθέσεις για την τροπολογία σχετικά με την Χ.Αυγή ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος. Λόγω της …γνωστής συμπάθειας που έχει οικοδομηθεί.

Όμως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν επικριτικός, παρότι το κόμμα του υπερψήφισε την τροπολογια. Όπως σχολίασε: «Εμένα ποιος μου λέει τώρα ότι δεν νομοθετείτε με κριτήριο τις δημοσκοπήσεις; Ποιος μου λέει τώρα εμένα ότι δεν το κάνετε αυτό επειδή φαίνεται ότι αυτός ο πολιτικός σχηματισμός θα έμπαινε στη Βουλή, είχε δυνατότητες έστω να μπει στη Βουλή με παρένθετο πρόσωπο; Κανένας δεν μπορεί να μου το αποκλείσει αυτό».

Ο ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

Αν πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν …μη αναμενόμενος δεν ισχύει το ίδιο και για τον Χάρη Καστανίδη.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ μιλώντας λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ στην Βουλή, κατέθεσε σειρά βελτιωτικών αντι-προτάσεων στην τροπολογία που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. Άλλωστε από νωρίς το μεσημέρι είχε φροντίσει να θέσει ερώτημα προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, σχετικά με το αν δέχεται αλλαγές στο νομοθέτημα που κατέθεσε.

Όμως το θέμα είναι πως ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητούσε αλλαγές στην ρύθμιση, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε ήδη δηλώσει πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει την τροπολογία. Οπότε ή ζήτημα συντονισμού υπήρξε ή ζήτημα διαφορετικής πολιτικής προσέγγισης...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: