4.2.23

Κουτσούμπας: Δυνατός ο λαός, δυνατό το ΚΚΕ...



Το μήνυμα να ενισχύουν το ΚΚΕ, έστειλε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του από την Κατερίνη, το βράδυ της Παρασκευής. 

Ο Δημ. Κουτσούμπας μίλησε για «παγίδες»... που στήνουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, που «προσπαθούν να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα για το λαό». Στο σημείο αυτό, κάλεσε τους εργαζομένους «να απορρίψουν τους εκβιασμούς» και «να κάψουν τα αντιλαϊκά σενάρια».

Όσο για το πραγματικό δίλημμα των εκλογών «εάν πρέπει να δυναμώσουν τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ή αν πρέπει να γίνει πιο δυνατός ο λαός και το κίνημά του», κάλεσε τους πολίτες να απαντήσουν ως εξής: «Δυνατός ο λαός, δυνατό το ΚΚΕ».


Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως αυτοί που έχουν την εξουσία «δεν είναι παντοδύναμοι», αλλά «φοβούνται την άνοδο της ταξικής πάλης και επιδιώκουν "σταθερές" -όπως τις λένε- κυβερνήσεις που θα τις έχουν του χεριού τους».

«Εκεί, λοιπόν, που το σύστημα νιώθει φόβο κι ανησυχία, οι λαοί πρέπει να δουν την δική τους ελπίδα και προοπτική.  Κι αυτή την ελπίδα, αυτή την προοπτική, φωτίζει στη χώρα μας, με την πάλη του, το ΚΚΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. του ΚΚΕ.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα και αφού έκανε αναφορά σε σημαντικά ζητήματα (ακρίβεια, εξωτερική πολιτική, υγεία, παιδεία κ.ά.), ο Δημ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «κάθε κυβέρνηση, παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και συνεχίζει την αντιλαϊκή πορεία από κει που την άφησε η προηγούμενη».

«Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα να πουν όλοι: "Φτάνει ως εδώ! Δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος". Κι αυτό το "φτάνει ως εδώ", σήμερα μεταφράζεται μόνο με συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και στις εκλογές γράφεται μόνο με ΚΚΕ δυνατό», κατέληξε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: