3.2.23

Παπαγγελόπουλος: Αποστολή της Τσατάνη...


...να μπει στο αρχείο η υπόθεση Βγενόπουλου...

Τους ισχυρισμούς σε βάρος του από τους τρεις εισαγγελείς (Αθανασίου, Ράικου και Τσατάνη) προσπάθησε να καταρρίψει και χθες στο Ειδικό Δικαστήριο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απολογούμενος τρίτη ημέρα.

Σήμερα έκανε ειδική αναφορά στη Γεωργία Τσατάνη, την οποία κατηγόρησε ότι είχε ως «αποστολή να αρχειοθετήσει τον Βγενόπουλο» και πως... επιχείρησε να τον «παγιδέψει».

«Ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο, μια πραγματική σκευωρία για να ενταφιαστούν οι ευθύνες Βγενόπουλου», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Με παρακολουθούσαν πριν βρεθούν τα Predator

Απ' τη χθεσινή κατάθεση του κ. Παπαγγελόπουλου ξεχώρισε η καταγγελία ότι τον παρακολουθούσαν. «Υπήρξα θύμα παρακολουθήσεων πολύ πριν βρεθούν τα predator. Υπήρχαν πρωτοσέλιδα (Παραπολιτικά) “Μυστικές υπηρεσίες κλείδωσαν τον Μίμη”, “ΕΥΠ και Ισραηλινοί άκουσαν τον Παπαγγελόπουλο”. Πώς με παρακολουθούσαν; Σχετική εισαγγελική διάταξη δεν είδα ποτέ. Αλλά τα έγραφαν. Γιατί; Προετοίμαζαν το έδαφος για τις παράνομες μαγνητοφωνήσεις του Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου;» είπε.

«Βρέθηκα κατηγορούμενος μετά από σειρά παράνομων, παρακρατικών και αντισυνταγματικών μεθοδεύσεων», υποστήριξε.

Πρόεδρος: Παρακολουθήσεις ήταν παράνομες, οι κασέτες ήταν πλαστές;

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ήταν πραγματικά η συνομιλία μου με τον Παππά, όμως αυτά που έλεγα εγώ έπαιξαν ρόλο στην αθωότητά μου. Όλες μου οι κουβέντες με τον Παππά και τον Μιωνή ήταν καθαρές και ξάστερες. Μιλάμε για παρακράτος από το 2019.

Κατήγγειλε «πολιτικές σκοπιμότητες»

«Η δίκη είναι πολιτική. Η απόφαση σας όμως είναι δικαστική κρίση και ως εκ τούτου πρέπει να είναι δίκαιη, αντικειμενική και αμερόληπτη. Πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από τα στοιχεία της δικογραφίας και της ενώπιον σας διαδικασίας. Πολιτικές πιέσεις, σκοπιμότητες και ισορροπίες δεν επιτρέπεται να επηρεάζουν την κρίση σας», είπε.

Κλείνοντας την απολογία του ο πρώην υπουργός είπε: «Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να υπηρετήσω την πατρίδα μου και τη Δικαιοσύνη. Ο Παζολίνι είχε πει ότι όποιον ενοχλούν τα σκάνδαλα είναι tres banal. Επέλεξα να είμαι tres banal. Τα σκάνδαλα δεν έχουν μόνο ποινική και ηθική απαξία. Η χώρα μας όχι μόνο έχει λεηλατηθεί από τα σκάνδαλα, έχει υποστεί και άλλες συνέπειες».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε και για το σκάνδαλο Novartis λέγοντας ότι είναι «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την συστάσεως ελληνικού κράτους».
«Το μόνο που το ξεπερνάει είναι η επιχείρηση συγκάλυψης του. Τρεις πολιτικοί δωροδοκήθηκαν από την Novartis, δεν τα λέω εγώ, το πόρισμα του κυρίου Καψιμάλη τα λέει αυτά».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Φεβρουαρίου με την πρόταση της εισαγγελέως σχετικά με την ενοχή ή μη των δυο κατηγορουμένων...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: