3.2.23

Ο ορισμός της απάτης...


Πέτρος Κατσάκος

Σοβαρά τώρα; «Είναι θέμα ημερών ή και ωρών η ανακοίνωση του “καλαθιού της Σαρακοστής”» λέει το δελτίο ειδήσεων λες και αναγγέλλει καμιά σοβαρή αύξηση μισθών όπως αυτές που μαθαίνουμε ότι γίνονται στην πολύ μακρινή για εμάς Ισπανία. 

Σοβαρά τώρα; Έτσι νομίζεις ότι θα πάτε σε... εκλογές; Γιατί με «καλάθια» και pass δεν πας πουθενά, φίλε μου, κι ας σου κάνουν αβάντα τα φίλια μέσα που βγαίνουν και πουλάνε ως φοβερή και τρομερή τη δήλωση του Παπαθανάση, ο οποίος βγήκε καμαρωτός-καμαρωτός να μας πει ότι «θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας να αγοράσουν τα βασικά που απαιτούνται για τη Σαρακοστή».

Συγγνώμη, αυτό όμως δεν είναι πολιτική, αλλά κατάντια. Δεν είμαστε ούτε στα μαύρα χρόνια των Μνημονίων ούτε σε κατάσταση χρεοκοπίας για να πορευόμαστε με ό,τι λογής χωράει ο νους pass και επιδόματα. Συγγνώμη, αλλά εδώ μιλάμε για μια γενικευμένη αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τον πληθωρισμό και το κύμα της αισχροκέρδειας που σαρώνει την αγορά και την κοινωνία. 

Εδώ μιλάμε για μια κυβέρνηση υποταγμένη στη βούληση των οικονομικά ισχυρών, που παλεύει με τα ψέματα και με αφαιμάξεις του δημόσιου ταμείου να κρατήσει στοιχειωδώς τους οικονομικά αδύναμους λίγο πάνω από τα όρια όχι της φτώχειας, αλλά της πείνας.

Οχι, φίλε μου, δεν είναι κοινωνική πολιτική αυτό το παραμύθι ούτε απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του η φάμπρικα με τα επιδόματα. Είναι πολιτική επιδότησης των κερδών και των υπερκερδών των λίγων με το υστέρημα και τους φόρους των πολλών. 

Είναι η κοροϊδία και η εξαπάτηση της κοινωνίας σε περιτύλιγμα κοινωνικής ευαισθησίας. Είναι ο ορισμός της απάτης με το να βάζουν χέρι στην τσέπη σου, να σου παίρνουν ό,τι έχεις και δεν έχεις και μετά να σου δίνουν κάτι ψιλά περιμένοντας να πεις κι ευχαριστώ...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: