2.2.23

Η «Αχλάδα» των υποκλοπών...


...και σε ποιους μαθαίνει ποδήλατο ο Άδωνις...

«Πίσω έχει η Αχλάδα την ουρά». Έτσι ψιθυρίζουν αυτοί που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών. Θεωρούν δηλαδή πως αυτή η υπόθεση κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει. 

Αντιθέτως αναμένεται να βγουν και άλλα πράγματα στην φόρα και μάλιστα με πολύ τεκμηριωμένο τρόπο. Διευκρινίζοντας μάλιστα ότι δεν μιλούν για δημοσιεύματα αλλά για... πολύ πιο εμφατικές καταστάσεις.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι εξελίξεις στον τομέα αυτό θα υπάρξουν πριν στηθούν οι κάλπες. Ακόμη και με τα πλέον «γρήγορα» σενάρια. Εδώ θα είμαστε για να διαπιστώσουμε τι τελικά θα επαληθευθεί.

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ

Χαμόγελα …μέχρι τα αυτιά στους επιτελείς της Κουμουνδούρου για τον κόσμο που συγκεντρώθηκε χθες στο κλειστό του Περιστερίου για την ομιλια του Αλέξη Τσίπρα ( Δημοτικό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου λέγεται για όσους θα ήθελαν να κάνουν συνειρμούς). Όπως έλεγαν οι ίδιοι κάποια στιγμή … «τρόμαξαν» από την προσέλευση του κόσμου μια και σε τόσο μεγάλο συνωστισμό είναι δύσκολο να ελεγχθούν τυχόν δύσκολες καταστάσεις, που προφανώς δεν προέκυψαν.

Ενδεικτικό ήταν (όπως έλεγαν) ότι ήταν κατάμεστος ο χώρος ακόμη και πίσω από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας. Δηλαδή όσοι βρέθηκαν εκεί δεν μπορούσαν να δουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, απλά τον άκουγαν.

Επόμενο μεγάλο «στοίχημα» για την Κουμουνδούρου οι συγκεντρώσεις της Πάτρας – όπου ήδη τα σημάδια είναι πολύ θετικά – και της Θεσσαλονίκης. Κι αυτά πριν ακόμη …ζεσταθεί ο προεκλογικός μηχανισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η λέξη «διακυβέρνηση» δεν είναι συνηθισμένη στα κείμενα του ΚΚΕ, παρόλα αυτά υπάρχει στην τελευταία απόφαση της Κ.Ε του κόμματος ενόψει των εκλογών. Όπως σημειώνεται «το ΚΚΕ καταθέτει στον λαό τις θέσεις και το Πρόγραμμα εξουσίας - διακυβέρνησης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, την πρότασή του σε σύγκρουση με το διαφθορείο της ΕΕ και τη σύγχρονη δικτατορία του κεφαλαίου». Ξεκαθαρίζει βεβαίως πως «το Πρόγραμμα του ΚΚΕ αποδεσμεύει τη χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ» ενώ η λέξη «εξουσία» συνδέει την «διακυβέρνηση» αυτή με συστημικές αλλαγές.

Για όσους πάντως θα μπορούσαν να σκεφθούν ότι αυτό ενέχει σκέψεις για εμπλοκή του Περισσού σε μετεκλογικά σενάρια υπάρχει άλλη αναφορά (αν και όχι …σε τόσο «κάθετο» ύφος όπως συνηθίζεται ). Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «η συμμετοχή, στήριξη ή ανοχή του ΚΚΕ σε μια αστική κυβέρνηση δεν συνιστά πραγματική πίεση για επίλυση λαϊκών προβλημάτων, αλλά το αντίθετο. Η μοναδική αποτελεσματική πίεση που μπορεί να ασκηθεί σε μια τέτοια αντιλαϊκή κυβέρνηση είναι από την ίδια την εργατική τάξη».

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΤΥΧΗ…

Δεν ξέρουμε τι ρόλο μπορεί να παίξει η τύχη στους υποψήφιους των φετινών εκλογών σε κάποιους πάντως φαίνεται από τώρα να …χαμογελάει. Ο λόγος για την υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας Άννα Ροκοφύλλου, η οποία (όπως κάθε υποψήφιος αυτή την περίοδο) πάει από …πίτα σε πίτα.

Η διαφορά της πρώην αντιδημάρχου για ζητήματα έμφυλης βίας στο Δήμο της Αθήνας είναι ότι έως στιγμής έχει …κερδίσει 6 φορές το φλουρί! Η πρώτη ήταν στην πίτα που έκοψε η Διεύθυνση Αλληλεγγύης του Δήμου Αθήνας, ενώ μία από τις «τυχερές» φορές καταγράφθηκε και σε εκδήλωση όπου παρών ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι γνωστό – να θυμίσουμε- πως η Άννα Ροκοφύλλου συνδέεται με δεσμούς οικογενειακής φιλίας με τον πρωθυπουργό.

ΟΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΡΟΔΕΣ

Πολύ ενδιαφέρουσα παρομοίωση αυτή που χρησιμοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να περιγράψει το περίφημο «καλάθι του νοικοκυριού». Όπως δήλωσε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής «είναι κάπως σαν τις βοηθητικές ρόδες στο ποδήλατο»! Για τον λόγο αυτό προέβλεψε ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι θα κρατήσει για πάντα το καλάθι, το πολύ να πάρει άλλη μια παράταση» (υποθέτουμε μέχρι τις εκλογές).

Αν την αναλύσουμε κάπως παραπάνω την παρομοίωση που καταλήγουμε όμως; Όταν φύγουν οι βοηθητικές ρόδες όποιος μαθαίνει ποδήλατο οφείλει να μάθει να προχωρά χωρίς αυτές. Με λίγα λόγια να μάθουμε να ζούμε με την ακρίβεια. Ομολογουμένως (έστω και άθελά του) ειλικρινής ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: