5.2.23

Δεν υπάρχει ούτε Σάββατο ούτε Κυριακή αργία για τους εκπαιδευτικούς...



Μηνύματα αποστέλλουν από το Σάββατο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προς Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων σχετικά με την ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας της κακοκαιρίας και την παροχή τηλεκπαίδευσης στους μαθητές από τους εκπαιδευτικούς...

Οι Διευθύνσεις επικαλούνται οδηγία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ (με Viber κι όχι με εγκύκλιο) και ζητούν από τους Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς να δοκιμάσουν τη χρήση της ηλεκτρονικής αίθουσας webex που διαθέτουν την προηγούμενη ημέρα από την εφαρμογή στην τάξη, δηλαδή σήμερα Κυριακή.

Το μήνυμα το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου από τον ΓΓ του ΥΠΑΙΘ
προς τις Διευθύνσεις των σχολείων:

Από ΓΓ μέσω ΠΔΕ παρακαλώ, να ζητήσετε από τους εκπαιδευτικούς σήμερα «να δοκιμάσουν την χρήση της ηλεκτρονικής αίθουσας webex που διαθέτουν, νωρίτερα (προτιμότερο την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή αύριο) από την εφαρμογή στην τάξη».

Αυτό είναι καλό να γίνει, ειδικά για περιπτώσεις εκπαιδευτικών που έχουν πολλούς μήνες να χρησιμοποιήσουν το webex και έχουν την παλαιά έκδοση του λογισμικού.

Οπότε, μια δοκιμή την προηγούμενη ημέρα (αύριο) θα τους δώσει τη δυνατότητα να λάβουν τη νέα έκδοση του webex client. Παρακαλώ να σταλεί σε εκπαιδευτικούς για να είναι έτοιμοι. Για κάθε οδηγία/υποστήριξη οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στη σελίδα https://webex.sch.gr/

Τι λένε οι εκπαιδευτικοί


Το Σαββατοκύριακο δεν εργαζόμαστε (πέρα απο την αυτονόητη ουσιαστική προετοιμασία των μαθημάτων μας), δε δεχόμαστε εντολές/προτροπές/οδηγίες, πρόβες ή δοκιμές κλπ.
Τα σπίτια μας δεν είναι τόπος εργασίας! Αν βγει απόφαση για κλείσιμο των σχολείων, δε θα υπάρχει  εργασιακός χώρος να μας δεχτεί για να εργαστούμε, αλλά και δυνατότητα να φτάσουμε σε αυτόν, λόγω της κακοκαιρίας.
Τα μηνύματα στο Viber δεν είναι εγκύκλιοι για να τα υλοποιούμε.                
Επίσης, ισχύει η απόφαση της ΟΛΜΕ και της ΓΣ των Προέδρων στις 16-10-21 για την τηλεκπαίδευση:

«Η ΓΣ των Προέδρων αποφάσισε η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων, με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία. Καλούμε όλους και όλες τις εκπαιδευτικούς, κάθε φορά που απαιτείται από αυτούς/ες να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης, να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραίτητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ υπενθυμίζει ότι καθόλη την περίοδο της πανδημίας, το ΥΠΑΙΘ δεν παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αφενός καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες να αγοράζουν με δικά τους έξοδα τον εξοπλισμό που χρειάζονταν και να χρεώνονται με πανάκριβες συνδέσεις στο διαδίκτυο και αφετέρου χιλιάδες μαθητές/τριες να αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση».


Δεν υπάρχουν σχόλια: