3.2.23

«Καμιά τροπολογία δεν αντιμετωπίζει την φασιστική απειλή»...



Στο συμπέρασμα ότι με κανένα θεσμικό μέτρο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ο ναζισμός ως πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά, συνέτειναν όλοι συμμετέχοντες στην έκτακτη Συνέντευξη Τύπου διοργάνωσε που η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, τονίζοντας ότι η ναζιστική απειλή μπορεί να παταχθεί μόνο στην κοινωνία, στις γειτονιές, στον δρόμο...

Μάλιστα, οι εκ των ομιλητών στην εκδήλωση, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, πήραν σαφείς αποστάσεις και από την τροποποίηση που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, την οποία χαρακτήρισε προς τη «λάθος κατεύθυνση». Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου της «Εφημερίδας των Συντακτών», Νόρας Ράλλη, ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρασυρθεί από την ανάγκη να πλειοδοτήσει αντιφασιστικά έναντι της Ν.Δ. και αυτοσχεδιάζει επικίνδυνα». 

Επισημάνθηκε επίσης η προβληματική πρόβλεψη να συγκεντρώνει ο Άρειος Πάγος όλη τη σχετική αρμοδιότητα, καθώς σύμφωνα με την κυβερνητική τροπολογία «η συνδρομή των προϋποθέσεων της παρούσας ελέγχεται αυτεπαγγέλτως από το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου».


«Η διάταξη που προτείνει η κυβέρνηση είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που έχει θεσπίσει ήδη» τόνισαν οι ομιλητές, καθώς «διευρύνει ανεπίτρεπτα το εύρος κομμάτων και προσώπων τα οποία αποκλείει από τις εκλογές και, ακόμα χειρότερα, διότι απεμπολώντας απροκάλυπτα τη νομοθετική εξουσία της, μεταθέτει στην κρίση του Αρείου Πάγου, που δε νομιμοποιείται ευθέως από τον λαό, ούτε συγκροτείται από το Σύνταγμα για να νομοθετεί, την κρίση για το αν ένα κόμμα απειλεί ή όχι τη δημοκρατία».

Για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ, μόνο η τροποποίηση στην εκλογική νομοθεσία μπορεί να συμβάλει σε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και όχι αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα η κυβέρνηση, η οποία ουσιαστικά επιτίθεται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά με την τροποποίηση που έχει φέρει, υιοθετώντας τη «θεωρία των δύο άκρων» και προσδοκώντας παράλληλα να απορροφήσει ψηφοφόρους από το κοινό της Χρυσής Αυγής ή του Κασιδιάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: