20.1.23

Οργιάζουν οι αρμοί του καθεστώτος...


Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Μητσοτάκης. Όμως δεν τα καταφέρνει. Η μάχη που δίνει για την συγκάλυψη έχει χαθεί. Η παρέμβαση των συνταγματολόγων που προέρχονται από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, ήταν μόνο ένα ισχυρό πλήγμα στο προφίλ του. 

Οι συνεχείς αποκαλύψεις της... ερευνητικής δημοσιογραφίας προκαλούν  εφιάλτες στου Μαξίμου. Του κυριότερο είναι ότι έχει χάσει κάθε επαφή με τον κεντρώο χώρο που τόσο επιθυμούσε,  μετά τα ισχυρά πλήγματα που έχει επιφέρει στον ιστό της Δημοκρατίας. 

Ο Μητσοτάκης χάνει αλλά δεν τα παρατάει. Έχει επιστρατεύσει όλους τους αρμούς του καθεστώτος του που έχει στήσει. Ντογιάκους, ΣΔΟΕ, ΕΣΡ, ελεγκτικές αρχές  και άλλες ανεξάρτητες αρχές που τις έχει καταστήσει μαριονέτες του.  Μοναδική εξαίρεση η ΑΔΑΕ όπου η προσπάθεια να σιωπήσει ο Ράμμος δεν καρποφορεί. Αξιοσημείωτος όμως είναι και ο συντονισμός των αρμών μεταξύ τους.  

Δεν είναι τυχαία η πρωτοφανής καθυστέρηση στην διερεύνηση  των επικεφαλής του ΣΔΟΕ αλλά και της οικονομικής εισαγγελίας στην μήνυση Πολάκη για την υπόθεση Νικολάου (διασπάθιση δημόσιου χρήματος και απιστία την περίοδο της πανδημίας). Επιδιώκεται να «φάνε» τον χρόνο ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές και η εν λόγω κυρία, αν εκλεγεί, να προστατευθεί μέσω της βουλευτικής ασυλίας. 

Μαζί με αυτές τις πρωτοφανείς αθλιότητες και η συνεχιζόμενη προσπάθεια χειραγώγησης του εκλογικού σώματος με στημένες δημοσκοπήσεις. Όπως η περίπτωση της εταιρίας δημοσκοπήσεων MARC του Γεράκη που χρηματοδοτήθηκε από μαύρο πολιτικό χρήμα  μέσω τριγωνικών και εικονικών συναλλαγών και από εταιρία που φαίνεται να εμπλέκεται στις παράνομες παρακολουθήσεις  μέσω του λογισμικού Predator.

Απίστευτα πράγματα και όμως αληθινά. Τόσο αληθινά όσο τα ψέματα που καταφεύγει ο Μητσοτάκης και καλάθια-φιάσκο του Άδωνη. Ο Μητσοτάκης καταρρέει. Και μαζί του όλος ο συρφετός των «αρίστων».  

Στις εκλογές όποτε και να τις κάνει θα συντριβεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Α.Τσίπρα ανεξάρτητα από τις παλινωδίες του Ανδρουλάκη και τον διμέτωπο της πλάκας που επιχειρεί...

Μάκης Κοψίδης

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: