11.1.23

Πανεπιστημιακή Αστυνομία, το απόλυτο φιάσκο...


Θα είδατε υποθέτω τις τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, για τους «600 νέους Ειδικούς Φρουρούς στην Αθήνα».

Βιάστηκαν πολλοί να βγουν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να προσλαμβάνει αστυνομικούς αντί για γιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες κτλ. Είδα πολλά ανάλογα στα social. Τα πράγματα ωστόσο είναι ακόμα χειρότερα.

Χειρότερα όμως όχι... για εμάς, αλλά για τους οπαδούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολλούς δεξιούς και σίγουρα πολλούς ΑκροΚεντρώους. Ειδικά δημοσιογράφους. Αυτοί οι «600 νέοι Ειδικοί Φρουροί στην Αθήνα» δεν είναι κάποιοι καινούργιοι αστυνομικοί αλλά 600 που προσλήφθηκαν για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και βαφτίστηκαν Ειδικοί Φρουροί για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας!

Δεν έχουν τι να τους κάνουν τους, άχρηστους ούτως ή άλλως, πανεπιστημιακούς αστυνομικούς και τους έχρισαν ειδικούς φρουρούς! Μιλάμε για φιάσκο περιωπής. Δεν το λέμε εμείς αλλά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναφερόμαστε σε έναν θεσμό αποτυχημένο για τον οποίο από την αρχή της ίδρυσής του είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας και πλέον αναγνωρίζεται επίσημα η αστοχία του».

Δείτε όμως πως ολοκληρώνεται ο εξευτελισμός: από τους 100 πανεπιστημιακούς αστυνομικούς που τοποθετήθηκαν στη Θεσσαλονίκη μόνο 10 εξ αυτών, όπως μας λέει η Ενωση, «καθημερινά περιφέρονται ασκόπως πέριξ του Α.Π.Θ., δίπλα στις διμοιρίες, χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο».

Νας σας πω την αλήθεια στενοχωριέμαι που η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτή την ανόητη απόφαση περί πανεπιστημιακής αστυνομίας, απόφαση που τη μοσχοπούλησε στους φιλελεύθερους ακροδεξιούς. Ήταν απόλαυση να τους βλέπεις τους ΟΠΠΙ να κρύβονται, τρομαγμένοι, πίσω από τα ΜΑΤ. Και ήταν πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις  τους φοιτητές να διαμαρτύρονται, σύσσωμοι.

Κύριε Θεοδωρικάκο, κύριε Μητσοτάκη, φέρτε μας τους πανεπιστημιακούς αστυνομικούς πίσω. Το Δελφινάριο είναι κλειστό το χειμώνα...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: