11.1.23

Τι λάθος κάναμε με τον Μητσοτάκη...


Θανάσης Καρτερός

Πρέπει κάποιοι από μας να ομολογήσουμε το λάθος μας. Διότι δεν καταλάβαμε το σκοτεινό και κακοποιό μέγεθος του Μητσοτάκη από την αρχή. Ξέραμε, βέβαια, ότι είναι γόνος και μάλιστα του Κωνσταντίνου. 

Είδαμε τα σημάδια όταν έκανε αγκαλιές με τα μεγάλα συμφέροντα και τη... διαπλοκή. Μας μύρισε άσχημα όταν έκλεινε το μάτι στη φοροδιαφυγή και υποσχόταν ασυλία στους κλέφτες. Όταν πουλούσε έθνος για να εισπράξει ψήφους και να εισβάλει στα ταμεία του κράτους.

Αλλά αυτά που διαπράττει και αυτά που ζούμε, δεν… Αφελείς αποδειχτήκαμε τελικά. Και το χειρότερο που του έχουμε πει, διά του Τσίπρα έστω, είναι ότι πρόκειται για απατεώνα. Τι απατεώνας, χρυσέ μου, που μονολογούσε και η κυρία Μελπομένη. Αυτός είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης και πιο επιτυχημένης σπείρας που γνώρισε η Ελλάδα της ποινικής δικονομίας. Χρυσοδάκτυλος και Νονός, Γιαγκούλας και μπροστινός. Ταμείο για ταμείο δεν άφησαν οι άριστοι της επιλογής του.

Πάτσης και Χειμάρας. Νικολάου και Κουτούπης, απευθείας αναθέσεις και κλειστοί διαγωνισμοί για Όσκαρ. Να παίρνει ο άλλος 5,5 εκατομμύρια με 420 απευθείας αναθέσεις μέσα σε τρία χρόνια, να είναι στρατηγική στελεχάρα του κόμματος και μύτη να μην ανοίγει. 420… Γουστάρω φιλελεύθερη και πλούσια ζωή. Και δεν τρέχει τίποτα, άλλα αντ’ άλλων, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ., η απάντηση του Οικονόμου μπροστά σ’ αυτήν την εκατονταρχία της ρεμούλας και του αίσχους.

Κι όλα αυτά εν μέσω πανδημίας. Να πεθαίνουν χιλιάδες και να πλουτίζουν από το θανατικό και τον φόβο οι κολλητοί και οι κουμπάροι. Και εν μέσω κρίσης. Να κόβεις εσύ στη μέση το τυρί και το ψωμί γιατί δεν βγαίνει, να μην βάζει μπρος η νοικοκυρά ούτε την ηλεκτρική σκούπα γιατί δεν βγαίνει, να θεωρείς το καλοριφέρ πολυτέλεια γιατί δεν βγαίνει. Και να σου βγαίνει ξαφνικά κάθε άρπαγας, κάθε λαμόγιο, κάθε διεφθαρμένος και να σε προκαλούν με τα απευθείας εκατομμύρια.

Τι γελάτε, κύριοι; Κάναμε λάθος. Μικροκακοποιό τον θεωρούσαμε κι αυτός μας προέκυψε Νονός του οργανωμένου εγκλήματος. Με έμφαση στο «οργανωμένου. Γιατί τέτοια οργάνωση στη μάσα, στη ρεμούλα, στη μοιρασιά ξένων τιμαλφών δεν έχει ξαναδεί η Ελλάδα. Και μην έχετε αυταπάτες. Αποφάγια θα αφήσει πίσω του…

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: