13.1.23

Τέλος εποχής...


Ανοίγει τα χαρτιά του το ΚΚΕ για το πώς θα δώσει την εκλογική μάχη. Μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τα ψηφοδέλτια... ετοιμάζονται πυρετωδώς, με τον Περισσό να ανακοινώνει πως ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις επερχόμενες κάλπες θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, στην Α΄ Θεσσαλονίκης και στη Φθιώτιδα.

Η Αλέκα Παπαρήγα, πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, μετά 30 χρόνια παρουσίας στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα και με δική της γνώμη, δεν θα είναι υποψήφια, στο πλαίσιο και της ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μετακομίζει από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών ο Θανάσης Παφίλης ως επικεφαλής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε χθες στη Λαμία, όπου συναντήθηκε με επαγγελματικούς και εμπορικούς φορείς. Οι εξορμήσεις του Περισσού έχουν ξεκινήσει και πρόσφατα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ενέκρινε τον βασικό κορμό των υποψηφίων στις βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Το πολιτικό άνοιγμα έχει βασικό στόχο την ισχυροποίηση του κόμματος. Εχει γίνει ήδη κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε συστράτευση και δράση για την οργάνωση και πραγματοποίηση μιας νέας, πλατιάς πολιτικής εξόρμησης.

Ο γραμματέας σχεδιάζει το επόμενο διάστημα να βρεθεί στο Αγρίνιο και στην Πάτρα και το βασικό μήνυμα που θα περνάει στις περιοδείες του είναι πως «η σταθερότητα για τον λαό προϋποθέτει δυνατό ΚΚΕ, δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα και ταυτόχρονα αδύναμες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις».

Η Κεντρική Επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίασή της απέρριψε οποιοδήποτε αίτημα για μετεκλογικές συνεργασίες ασκώντας κριτική σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. «Ο λαός έχει πείρα για να αποφύγει τις παγίδες των ψεύτικων διλημμάτων…» ανέφερε η απόφαση του κορυφαίου οργάνου που συγκλήθηκε με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις και τη μάχη των εκλογών...

Aντώνης Αντζολέτος

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: