7.12.22

Mήνυμα Πούτιν: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα...



Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Μόσχα θα κάνει χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.

Σημειώνεται ότι ...η Δύση έχει κατηγορήσει τον Πούτιν πως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων. Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος έχει κάνει λόγο για «πυρηνικό εκβιασμό», κατηγορώντας τη Δύση ότι «έχει ξεπεράσει κάθε όριο» και τονίζοντας ότι «όσοι εκβιάζουν με πυρηνικά τη Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ». Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκτίμησε τον περασμένο Οκτώβριο πως ο Πούτιν δεν θα δώσει διαταγή να χρησιμοποιηθεί τακτικό πυρηνικό όπλο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πούτιν για Δύση και εφέδρους

Επίσης, σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τη Δύση πως αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως χώρα δεύτερης κατηγορίας, χωρίς δικαίωμα ύπαρξης.


Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη να πραγματοποιηθεί πρόσθετη επιστράτευση Ρώσων εφέδρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Σημειώνεται ότι αντιπολιτευόμενοι εκπρόσωποι από πέντε ρωσικά περιφερειακά συμβούλια είχαν απευθύνει εκκλήσεις προς τον Πούτιν να εκδώσει διάταγμα που θα τερματίζει την επιστράτευση, που ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο.

Οι παραπάνω δηλώσεις Πούτιν έρχονται έπειτα από το ρωσικό μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων κατά στρατιωτικών στόχων και ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας, που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες. Οι βομβαρδισμοί αυτοί είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν νέα, εκτεταμένα μπλακ άουτ ρεύματος αλλά και διακοπές στις τηλεπικοινωνίες και την ύδρευση στις περισσότερες ουκρανικές περιφέρειες, περιλαμβανομένου του Κιέβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: