7.12.22

Ξεκαθαρίζει το εκλογικό τοπίο στη ΝΔ...


Τρεις συν μία δημόσιες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, όπου σε μεγάλο βαθμό θα ξεκαθαρίσουν τον πολιτικό ορίζοντα, αναμένονται μέχρι... το τέλος του χρόνου. Μπορεί ημερολογιακά να απομένουν λίγες μόλις ημέρες μέχρι την Πρωτοχρονιά ωστόσο ο πολιτικός χρόνος είναι αρκετά πυκνός και σημαντικός μέχρι τότε. Η πρώτη σημαντική παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει αύριο, Πέμπτη,  στην Βουλή με την τοποθέτηση του επι του νομοσχεδίου για τις υποκλοπές.

Με την αυριανή υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών» ολοκληρώνονται οι θεσμικές παρεμβάσεις που είχε σχεδιάσει η κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών και στο εξής αναλαμβάνει ρόλο η Δικαιοσύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής θα δώσει όλες τις απαντήσεις που έχει ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση για το επίμαχο ζήτημα και παράλληλα θα απαριθμήσει όλες τις θεσμικές κινήσεις που έγιναν για την αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας της ΕΥΠ.

Ταυτόχρονα,  θα εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υποστηρίξει πως αυτό είναι και ο μόνος θεσμικά ορθός τρόπος προκειμένου να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής σε ότι αφορά είτε τους αυτουργούς, είτε τους μυθοπλάστες.

Η δεύτερη σημαντική παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο στις 17 του μήνα, κατά την ψήφιση του νέου κρατικού προυπολογισμού στην Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αιχμή του δόρατος την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, για περαιτέρω ελάφρυνση του δημοσίου χρέους κατά 6 δις ευρώ θα υποστηρίξει η Ελλάδα, μέσα σε αντίξοες διεθνείς συνθήκες, συνεχίζει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και θα ξεδιπλώσει  την οικονομική πολιτική για το 2023.

Επίσης, θα υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται με σχέδιο και υπευθυνότητα, ώστε να καταστεί η Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή και η οικονομία της πιο δυναμική, παραγωγική, εξωστρεφής και κοινωνικά δίκαιη. Η τρίτη σημαντική παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του. Το νέο έτος είναι εκλογικό κι ενδεχομένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανταποκριθεί στο αίτημα της αντιπολίτευσης για να καθορίσει ή να περιγράψει τον ακριβή χρόνο των εκλογών.

Η τελευταία παρέμβαση που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις εσωκομματικές ισορροπίες στην κυβερνώσα παράταξη είναι η σημερινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Παλλάς για τα εγκαίνια του Ιδρύματος Α. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες το παρών στην εκδήλωση θα δώσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής καθώς επίσης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να εκπέμψουν μήνυμα ενότητας στην γαλάζια παράταξη λίγο πριν τις εκλογές...

Άννα Καραβοκύρη

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: