9.12.22

Ο Κούγιας και οι Ρομά...


Ο Αλέξης Κούγιας κλήθηκε (και είναι τιμή του, είπε) να υπερασπιστεί τον αστυνομικό που πυροβόλησε στο κεφάλι τον καταδιωκόμενο 16χρονο Ρομά. Ο ποινικολόγος πριν από τριάμισι χρόνια είχε μιλήσει υποτιμητικά (και) για τους Ρομά σε συζήτηση στον Αντένα (το θέμα ήταν για τις εκλογές) που... διηύθυνε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος σχολιάζοντας μια ρατσιστική αναφορά τού

φιλοξενούμενού του χαρακτήρισε την άποψή του φασιστική. «Δεν έχω ακούσει να την κάνουν ούτε χρυσαυγίτες της κακιάς ώρας (...) Σήμερα θα σας λατρέψουν με αυτά που λέτε», είπε ο παρουσιαστής ανάμεσα σε πολλά άλλα που διαμείφθηκαν σε κλίμα έντασης ανάμεσα στους δύο. 

Σε εκείνη τη εκπομπή (Ιούνιος 2019) ο Κούγιας είχε πει: «Θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνθεση των ανθρώπων που ψήφισαν. 

Δηλαδή αν τελικά είναι οι Ρομά, αν τελικά είναι αυτοί με τις ιδιαιτερότητες, αν είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, εάν είναι οι λαθρομετανάστες που πήραν διαβατήρια». 

Ακόμα έκανε λόγο για «το υγιές κομμάτι του ελληνικού λαού, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες». «Γιατί οι άλλοι είναι "ανθυγιεινοί";» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος που βρισκόταν στο πάνελ. «Όχι, είναι μειωμένης ανεξαρτησίας όσο αναφορά την ψήφο (...) διαφορετικά ψηφίζει ο ελεύθερος επαγγελματίας τον οποίον "έλιωσε" η κυβέρνηση» απάντησε ο Κούγιας.

«Οι Ρομά δηλαδή δεν πρέπει να ψηφίζουν;» τον ερώτησε ο Κατρούγκαλος. «Όχι, να ψηφίζουν αλλά δεν μπορεί να περηφανεύεται η αισθητική της Αριστεράς, ότι αυτή η αισθητική των Ρομά εκφράζει την αριστερά, ούτε η αισθητική του κ. Παπαχριστόπουλου ή της κυρίας Κουντουρά»...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: