7.12.22

Κι άλλο φως στο σκάνδαλο Μητσοτάκη...


Από τον περασμένο Αύγουστο που αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, πλήθος δημοσιευμάτων στον Τύπο αποκάλυψαν πως το κέντρο των υποκλοπών δημιουργήθηκε μέσα στο Μαξίμου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργικό ανιψιό Γρ. Δημητριάδη και... άμεσα εμπλεκόμενους τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέοντα και τους επιχειρηματίες κ.κ. Μπίτζιο και Λαβράνο.

Η ανάγνωση των δημοσιευμάτων φανερώνει πώς συγκροτήθηκε και δρούσε αυτό το κέντρο, από πού χρηματοδοτήθηκε και με ποιον τρόπο, αλλά και την άμεση διασύνδεση τηλεφωνικών υποκλοπών με «νόμιμη» επισύνδεση και με τη χρήση παράνομων λογισμικών όπως το Predator, που φαίνεται ότι ήταν το βασικό εργαλείο γι' αυτή τη δουλειά. Στην έως τώρα πληροφόρηση έρχεται να προστεθεί η σημερινή αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» για το πώς αγοράστηκε ο τεχνολογικός εξοπλισμός υποστήριξης του Predator.

Αξίζει επίσης να προσθέσουμε ότι στο ρεπορτάζ, εδώ και καιρό, έχει φτάσει η πληροφορία πως το κέντρο των υποκλοπών δεν χρησιμοποιούσε τις δυνατότητες που είχε μόνο για πολιτικούς σκοπούς. Ταυτόχρονα πουλούσε και υπηρεσίες σε ιδιώτες που ενδιαφέρονταν να τις αγοράσουν. Είχε στηθεί δηλαδή και μια επιχείρηση για ίδιον όφελος των εμπλεκομένων. Πρόκειται με άλλα λόγια για διαπλοκή πολιτικών και ιδιωτικών συμφερόντων, με σιωπηρές συμφωνίες αλληλοσυγκάλυψης.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μη γνωρίζουμε σήμερα το πραγματικό εύρος του σκανδάλου. Και ενδεχομένως δεν θα το μάθουμε ποτέ σε όλες τις λεπτομέρειές του. Σκάνδαλο όμως υπάρχει. Αλλά γιατί ενώ το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, ταυτόχρονα τίποτα δεν είναι επισήμως γνωστό πέραν των περιβόητων «νόμιμων» επισυνδέσεων που αφορούν τους κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη;...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: