8.12.22

Οι κανόνες του Σαμαρά και το τέλος της Λίστας Πέτσα...


Η αλήθεια είναι πώς αν δεν εμφανιστεί μια νομοθετική ρύθμιση για τα Μέσα Ενημέρωσης προεκλογική περίοδος δεν υπάρχει. Η σημερινή κυβέρνηση φρόντισε να καταθέσει ολόκληρο νομοσχέδιο που ρυθμίζει πολλά μεταξύ των οποίων και την διαφημιστική δαπάνη. Οπότε με ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε για την τελική ευθεία, όποτε και αν προκηρυχθούν οι κάλπες.

Μην φοβάστε όμως για... καμμιά “λίστα Πέτσα” τούτη την φορά. Η κυβέρνηση το έλυσε το πρόβλημα δια παντός. Όπως διαβάζουμε στις προβλέψεις του νόμου οι δημόσιοι φορείς δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να στέλνουν καταλόγους με την διαφημιστική δαπάνη τους σε κάποια κεντρική αρχή. Οπότε ακόμη και αν ψάξουμε για λίστες δεν θα βρούμε καμία!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ

“Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, λαϊκό κόμμα. Δεν είναι ένα κόμμα ελιτιστών, πατάει γερά στην κοινωνία, εκπροσωπεί όλες τις κοινωνικές τάξεις”. Ακούμε συχνά τέτοιου είδους δηλώσεις από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και είναι λογικό, ιδίως αυτή την άτυπα προεκλογική περίοδο. Τις έχουμε ακούσει και από τον πρωθυπουργό.

Όμως επειδή η συγκεκριμένη προέρχεται από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν και πιο κατάλληλοι για να λένε τέτοια πράγματα στην Ν.Δ, από τον πρώην γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Αν μη τι άλλο ο προερχόμενος από τον “σημητικό” χώρο πολιτικός έχει επιδείξει με σαφήνεια προτιμήσεις σε συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις.

ΣΑΜΑΡΑΣ RULES

Βέβαια η είδηση χθες στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν ο Σκέρτσος. Τουναντίον θα λέγαμε. Ήταν η “σαμαρική” πτέρυγα που έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της με τον κόσμο που μαζεύτηκε στα “εγκαίνια” του Ιδρύματος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Όπως σχολίασε μάλιστα παλιό συνδικαλιστικό στέλεχος και έμπειρο περί των εσωκομματικών της Ν.Δ για τον κόσμο που μαζεύτηκε στο “Παλλάς”: “Εδώ έχει περισσότερους νεοδημοκρατες από ότι στο συνέδριο”.

Αυτό πάντως δεν συνιστά καμία έκπληξη για όσους παρακολουθούν όσα συμβαίνουν στο κυβερνών κόμμα. Αντιθέτως είναι σαφές μήνυμα προς την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. Σε μια περίοδο μάλιστα που συγκροτεί ψηφοδέλτια.

Όσον αφορά το θέμα των υποκλοπών το μήνυμα Σαμαρά στον Μητσοτάκη ήταν σαφέστατο: Το Μαξίμου να ξεκαθαρίσει το θέμα! Δεν πρόκειται να το "φορτωθεί" όλη η παράταξη.

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

Από παρουσίες στην εκδήλωση εντωμεταξύ ...άλλο τίποτε: Εκεί ήταν φυσικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής .Πρώτος - πρώτος από τους υπουργούς εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά εμφανίστηκαν ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Νίκος Δένδιας, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και πολλοί άλλοι.

Να σημειωθεί επίσης η παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και του πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζώρτζ Τσούνη με τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς έχει και φιλική σχέση από το παρελθόν. Το παρών έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΙΠΕ Ο ΤΑΣΟΥΛΑΣ

Ένας από τους απόντες της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. Όχι όμως για πολιτικούς λόγους αλλά επειδή υπήρξε κρούσμα Covid 19 στο οικογενειακό του περιβάλλον. Έτσι οι γιατροί του σύστησαν να αποφύγει μια εκδήλωση με πολύ κόσμο.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΦΛΩΡΟ

Δεν διέφυγε της προσοχής κανενός πάντως το πολύ ισχυρό χειροκρότημα που εισέπραξε από όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Αντώνης Σαμαράς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Σίγουρα καθόλου άσχετο από την φημολογία που έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με την οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. Αίσθηση που ενισχύθηκε από δημοσιεύματα που εγκαλούσαν τον Κ.Φλώρο για προσωπική πολιτική στα ελληνοτουρκικά...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: