9.12.22

Τα «φαντάσματα» του 2008 που «είδε» ο Μητσοτάκης...


Οι τόνοι ανέβηκαν χθες στη Βουλή για τις υποκλοπές, αλλά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά.

Ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ουσιαστικά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει ένα νέο “Δεκέμβρη του 2008”, κλείνοντας έτσι το... μάτι στο σκληρό δεξιό ακροατήριο.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, χαρακτήρισε ως “ορισμό της πολιτικής αθλιότητας” τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από την Κοζάνη πως “αν κλέψεις σπίτια γίνεσαι βουλευτής, αν κλέψεις 20 ευρώ δέχεσαι μια σφαίρα”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη συνέχεια: “Βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με ένα τραγικό περιστατικό. Ένα τραγικό περιστατικό το οποίο οφείλει να διερευνήσει η Δικαιοσύνη και θα το κάνει, και η Αστυνομία η ίδια. Και μέχρι τότε θα συνιστούσα απ’ όλους προσοχή και όχι πάντως στοχοποίηση της Αστυνομίας συλλήβδην. Και σε καμία περίπτωση να φαντάζεστε ότι θα μπορείτε να επαναλάβετε όσα κάνατε -γιατί εσείς τα οργανώσατε- τον Δεκέμβριο του 2008.”

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός συνέχισε σε ακόμη πιο επιθετικό τόνο: “Αυτά τελείωσαν, τελείωσαν μια και καλή, αυτά ξεχάστε τα. Όταν με δική σας, δεν τα λέω εγώ η κα. Παπαρρήγα σας τα έλεγε τότε Η κα. Παπαρήγα σας τα έλεγε.”

Με την ανάσυρση της θεωρίας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν τότε ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης, είχε οργανώσει τις διαδηλώσεις αλλά και τα επεισόδια μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο κ.Μητσοτάκης προφανώς επιδιώκει να συσπειρώσει τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση όμως γενικότερα παίζει με ατζέντα “νόμου και τάξης”, αλλά και με τις προκαταλήψεις έναντι των Ρομά, με στόχο πάντα τη συσπείρωση ιδίως του σκληρού δεξιου ακροατηρίου και όχι μόνον.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για να αποκλιμακωθεί η ένταση στις κοινότητες των Ρομά σε Αθήνα, Δυτική Αττική, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Λάρισα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε χθες χαρακτηριστικά:

“Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία, όχι μόνο τώρα, αλλά και με αφορμή την πολιτική στήριξης και ενσωμάτωσης των Ρομά με τους συμπολίτες μας αυτούς. Από εκεί και πέρα, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Εάν υπάρχουν ευθύνες, χωρίς αμφιβολία, αυτές θα αποδοθούν. Από την άλλη πλευρά, δεν δικαιολογείται καμία εκδήλωση βίας και ανομίας από όσους θεωρούν ότι πρέπει να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός αυτό.”

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε: “Η Ελλάδα έχει νόμους και κανόνες και κανείς δεν δικαιούται να εκφεύγει του πλαισίου αυτών των νόμων και των κανόνων. Όπως δεν καλύπτουμε και δεν συγκαλύπτουμε κανέναν που εκφεύγει, έτσι δεν μπορούμε και να επιτρέψουμε συνθήκες χάους ή και ανομίας από οποιονδήποτε.”

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε από όλους ψυχραιμία και σύνεση, δηλώνοντας ότι “δεν θα υπάρχει η παραμικρή ανοχή επιθετικών, παράνομων, βίαιων συμπεριφορών απέναντι στα όργανα της τάξης.”...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: