24.11.22

Ο Μητσοτάκης επιχειρεί συσπείρωση με ακραίες εκφράσεις...


Την αντίθεση στην εικόνα ενός πρωθυπουργού που μιλά σε προστατευμένα κομματικά ακροατήρια για να εκτοξεύει «εξυπνάδες και ύβρεις» με την εικόνα... του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να συνομιλεί στο δρόμο με πολίτες και να ακούει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου χωρίς να υπόσχεται θαύματα προβάλλει η Κουμουνδούρου. 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπήκε χθες στον πειρασμό να απαντήσει ευθέως στα όσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε από την Πάτρα για αριστερούς με σαμπάνιες και χαβιάρια προκαλώντας τους να παίξουν με τα κουβαδάκια τους και προτίμησε να απαξιώσει τις πρωθυπουργικές αναφορές λέγοντας ότι ο ίδιος ομιλεί με σχέδιο και προτάσεις και όχι με διχαστικό λόγο και υπερφίαλες κραυγές.

Στην Κουμουνδούρου κατανοούν πως ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί με ακραίες εκφράσεις να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο, συνειδητοποιούν ότι ήδη η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία και επιταχύνουν τόσο το πρόγραμμα των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του κόμματος επικοινωνώντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με αιχμή την ακρίβεια αλλά και την δημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης με επίκεντρο το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Δε θα τον ακολουθήσουμε»
«Αν έχει επιλέξει να ισοπεδώσει τα πάντα προκειμένου να διασωθεί, θα αντισταθούμε, δεν θα τον ακολουθήσουμε» ανέφερε από την Έδεσσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταγγέλλοντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «κρύβεται από τη Βουλή» την ώρα που η Δημοκρατία υπονομεύεται από παρακρατικές μεθόδους. Σημειωτέον πως η κυβέρνηση διασαφήνισε ήδη από τη Δευτέρα ότι ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να εμφανιστεί στη Βουλή και να απαντήσει στην τέταρτη κατά σειρά (αναπάντητη) επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων λέγοντας ότι πως θα μιλήσει στις 7 Δεκεμβρίου, δηλαδή την ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου για το θεσμικό πλαίσιο των…υποκλοπών.

Στην Πέλλα, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε με εκπροσώπους πολλών συνεταιριστικών οργανώσεων, ανέφερε πως υπάρχει θέμα κεντρικού σχεδιασμού στην κατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και μάλιστα σημείωσε πως η πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και μάλιστα από τις πρώτες επιλογές μετά την εκλογή μιας προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η επαναδιαπραγμάτευση και αναδιανομή των πόρων του. Κι αυτό όπως ανέφερε προκειμένου να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή. «Ζήτησα ειδική επιτροπή στη Βουλή για την κατανομή των κονδυλίων. Αρνήθηκαν γιατί θέλουν να προχωρήσουν στην απορρόφηση αυτών των χρημάτων σε κατευθύνσεις που εξυπηρετούν συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει σε εκδήλωση του Circle the Med Forum 2022 για την ενεργειακή μετάβαση και την κλιματική ουδετερότητα...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: