24.11.22

Τι δείχνουν οι “μυστικές” δημοσκοπήσεις του Μαξίμου...


Επιχείρηση εξωστρέφειας και ενημέρωσης βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση στην τελευταία ευθεία λίγο πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει σχεδιάσει να... εντείνει μέσα στην περίοδο των εορτών την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική και παράλληλα να θέσει με πιο επιτακτικό τρόπο τα διλήμματα της κάλπης στην κοινωνία. 

Με βάση τις τελευταίες κυλιόμενες μετρήσεις που διενήργησε το Μέγαρο Μαξίμου η κυβερνητική φθορά από την υπόθεση των υποκλοπών ήταν μικρή και συνεπώς θεωρούν πως στο εξής θα πρέπει να ρίξουν το βάρος τους στην κοινωνική πολιτική για να ανοίξει και πάλι η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα 7 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο «καταλληλότερος» σε ποσοστό 35% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 26% για να διαχειριστεί τα προβλήματα στην οικονομία που σε συντριπτική πλειοψηφία απασχολούν τους πολίτες. Όπως δείχνει η έρευνα, πάνω από το 90% των πολιτών προβληματίζεται για την ακρίβεια, τις αυξήσεις στα βασικά αγαθά, για τις αυξήσεις στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα. 

 Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να κάνει ένα νέο άνοιγμα στο κεντρώο ακροατήριο, το οποίο είχε συμβάλει στην εκλογική νίκη το 2019, αφήνοντας πίσω τη «μαύρη σελίδα» των υποκλοπών. Και για να επιτύχει η κυβέρνηση την επαναπροσέγγιση των κεντρώων ψηφοφόρων επιστρατεύει την οικονομική πολιτική και την σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει χαράξει την προεκλογική στρατηγική με βάση το μέτρο σύγκρισης του πρωθυπουργού και τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του με αυτά του Αλέξη Τσίπρα και της δική του διακυβέρνησης.

Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με κάθε ευκαιρία, όπως έκανε και στην Πάτρα, επαναλαμβάνει τα διλήμματα:

«Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Ποιο κόμμα ενώνει τελικά; Αυτό που ζητά και το έκανε πράξη, ‘’ανάπτυξη για όλους’’, ή εκείνο που διαλαλεί και σήμερα ακόμα ‘’τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’’; Χρειάζεται μήπως να ζήσουμε μια ‘’δεύτερη φορά τη συμφορά’’ ή δίνουμε δεύτερη εντολή στην προκοπή; Και, ακόμα, ποιος έχει αποδείξει όχι στα λόγια, στην πράξη, ότι μπορεί να μειώνει τους φόρους, να ενισχύει το εισόδημα, να φέρνει νέες δουλειές. Ποιος τελικά είναι ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά κρίσεις, θωρακίζοντας ταυτόχρονα την πατρίδα, αναπτύσσοντας από τη μια την οικονομία και στηρίζοντας διαρκώς την κοινωνία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας;».

Στην κυβέρνηση έχουν χαράξει την προεκλογική στρατηγική τους ρίχνοντας το ειδικό βάρος στην πρώτη κάλπη.

«Δεν υπάρχουν διπλές εκλογές παρά μόνο εθνικές εκλογές, που πρώτα θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και στη συνέχεια θα ισχυροποιήσουν την επιλογή των Ελλήνων.  Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες» δήλωσε ξεκάθαρα ο Κυρ. Μητσοτάκης από την Πάτρα τονίζοντας πως οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης...

Αννα Καραβοκύρη

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: