25.11.22

Συνελήφθη η υπεύθυνη της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα...



Στη σύλληψη της υπεύθυνης της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της εφόδου που πραγματοποίησε σήμερα στη δομή της οργάνωσης, ενώ έρευνα έκανε και η Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με... τα όσα έχουν γίνει γνωστά εντοπίστηκε ένα όπλο κλειδωμένο σε συρτάρι κι ενδεχομένως η σύλληψη να οφείλεται σε αυτό το εύρημα.

Μετά τη χθεσινή έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στη δομή της Χίου, η Ασφάλεια Καλαμάτας βρέθηκε σήμερα στην «Κιβωτό» προκειμένου να κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της ΜΚΟ, καθώς πέρα από καταγγελίες για κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις παιδιών σε δομές της, υπάρχουν και ενδείξεις για ροή μαύρου χρήματος και σκιώδεις οικονομικές δραστηριότητες στελεχών. Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έφτασαν στη δομή λίγο μετά τις 10 το πρωί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Αναμένονται τα ευρήματα των ερευνών τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Οικονομική Αστυνομία αναμένει την άρση του τραπεζικού απορρήτου για όλα τα μέλη του πρώην Δ.Σ. της ΜΚΟ, ώστε να διαπιστώσει την ροή και την χρήση του χρήματος ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα συνεργαστούν μεταξύ τους όλες οι συναρμόδιες Αρχές, καθώς γίνονται παράλληλες έρευνες από την ΑΑΔΕ και την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Σημειώνεται ότι έχει προκαλέσει εντύπωση πως ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου (που εμφάνιζε την εικόνα ενός ταπεινού ιερέα) και η σύζυγός του, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, το 2004 αγόρασαν μεζονέτα και μετακόμισαν στη Ραφήνα, ενώ το 2005 αγόρασαν άλλη μία μεζονέτα στη Βραυρώνα. Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίες πως ζούσαν μια πλουσιοπάροχη ζωή, κάνοντας μεταξύ άλλων επταήμερες κρουαζιέρες και κυκλοφορώντας με πανάκριβα αυτοκίνητα. 

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι ζούσε πολυτελώς, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποδειχθεί από τον οικονομικό και φορολογικό έλεγχο.

Στο μεταξύ, απ' το πρωί κυκλοφορεί η πληροφορία πως πρώην κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ άδειασε, με απόλυτη μυστικότητα, τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού Ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας, κάτι το οποίο ερευνάται από τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: