24.11.22

Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στη Χίο...



Έλεγχο στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στη Χίο έκανε σήμερα κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες μετά τις καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει και τα οικονομικά της ΜΚΟ, με έρευνα να πραγματοποιεί και η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος...

Xθες, οι εργαζόμενοι της δομής στη Χίο - τόπο καταγωγής του πατέρα Αντωνίου - εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι  «η κακοποίηση ανηλίκων (σωματική, γενετήσια ή άλλη) είναι απολύτως καταδικαστέα από οποιονδήποτε υγειών σκεπτόμενο άνθρωπο» και δηλώνουν ότι βρίσκονται στη διάθεση των αρχών, αν απαιτηθεί.

Στο μεταξύ, απ' το πρωί κυκλοφορεί η πληροφορία πως πρώην κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ άδειασε, με απόλυτη μυστικότητα, τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού Ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα ΝΕΑ, η πληροφορία έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ενώ στη συγκεκριμένη τράπεζα η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Χθες, ξεκίνησε οικονομικός έλεγχος στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη πολύ σημαντικά στοιχεία αποκαλύπτονται, όπως ότι κατά τη χρονική περίοδο 2017-2021 οι δωρεές άγγιξαν τα 27,7 εκατ. ευρώ συν κρατική επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, το νέο Δ.Σ. της οργάνωσης ανακοίνωσε πως θα μπουν για έλεγχο και ορκωτοί λογιστές.

Νέες καταγγελίες

Κι ενώ συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων στους δύο εισαγγελείς της Εισαγγελίας Ανηλίκων που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έρχονται συνεχώς νέες καταγγελίες για τις δομές της Κιβωτού.

Η μητέρα τριών παιδιών, μιλώντας στο skai.gr, κατήγγειλε πως τα παιδιά της είχαν ζήσει «βασανιστήρια» στην Κιβωτό του Κόσμου. Ειδικά για τον μικρό της γιο είπε πως τον «κλείδωναν μέσα σε ένα κλουβί».

«Όπως μου περιγράφει το παιδί, το έβαζαν εκεί για την συμπεριφορά του. Του έλεγαν οι παιδαγωγοί πως η συμπεριφορά του είναι για κλουβί. Τα παιδιά ήταν ατίθασα ήταν απείθαρχα και έπρεπε να τα πειθαρχήσουν με αυτό το τρόπο.

Εκτός αυτού το παιδί μου έχει πει πως του μιλούσαν πολύ άσχημα, πως το έχουν χτυπήσει, υπάρχουν και σημάδια στα πόδια, στην πλάτη του και φυσικά έχουμε κινηθεί νομικά με όλο αυτό».

Σύμφωνα με τη μητέρα στη δομή του Βόλου, υπήρχε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικός χώρος και εκεί κλείδωναν τα «ατίθασα» και «απείθαρχα» παιδιά νηστικά, χωρίς νερό και χωρίς φως για πάρα πολλές ώρες.

«Μου λέει ο γιος μου όταν εγώ μαμά νόσησα από κορονοϊό, ήμουν κλειδωμένος εκεί μέσα για 2-3 μέρες μαζί με άλλα 6 παιδάκια χωρίς φάρμακα χωρίς τίποτα. Το μόνο που είχαν δώσει στα παιδιά ήταν ένα μπουκάλι νερό και για τα 6 άτομα για 3 μέρες» τονίζει η μητέρα, ενώ όσον αφορά την μικρή της κόρη καταγγέλλει ξυλοδαρμούς από εργαζόμενους της δομής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: