24.11.22

Η μπηχτή του Σκανδαλίδη στην Καϊλή...


...και 9 «μύρια» που (ίσως) πάνε «συστημένα»...

Στο “κατώφλι” των εορτών, στις 10/12, με βάση πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ οργανώνει τη συνεδρίαση της Κεντρικής του Επιτροπής για τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια. Εν τω μεταξύ, η στήλη, μαθαίνει ότι “φουλάρει” μηχανές ο οργανωτικός μηχανισμός, που έχει “στήσει” η νέα ηγεσία καθώς “μυρίζουν” εκλογές.

Μια και... λέγαμε για το ΠΑΣΟΚ: Ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι πολύ έμπειρο πολιτικό στέλεχος και οι αναφορές στις ομιλίες του δεν γίνονται χωρίς λόγο.

Έτσι χθες μιλώντας για τον προϋπολογισμό είπε πως «χώρες που εξασφαλίζουν υψηλό βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες τους είναι οι χώρες όπου οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι ώριμοι και σοβαροί. Διότι και το Κατάρ, για παράδειγμα, που είναι από τις πιο πλούσιες χώρες παγκοσμίως είναι πολύ ψηλά σε κατά κεφαλήν εισόδημα, αλλά δεν είναι ακριβώς υπόδειγμα δημοκρατίας και σύγχρονου κράτους δικαίου, σύμφωνα με τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα για το αιματοβαμμένο μουντιάλ και τους χιλιάδες νεκρούς μετανάστες εργάτες».

Προφανώς η αναφορά δεν είναι άσχετη από τις πρόσφατες δηλώσεις της Εύας Καϊλή που αποκάλεσε το Κατάρ «πρωτοπόρο στα εργατικά δικαιώματα».

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ;

Σε απευθείας ανάθεση πάει, ως φαίνεται, ο διαγωνισμός για την προμήθεια καμερών για την καταγραφή εικόνας και ήχου σε δημόσιους χώρους που αναμένεται να προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία. 

Η σχετική απόφαση - πρόσκληση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα καλεί μια και μόνη εταιρεία να καταθέσει πρόταση. Όμως η δαπάνη με το ΦΠΑ ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Άραγε είναι σύννομη η επιλογή να μη γίνει διεθνής διαγωνισμός μια και είναι και σε ένα εύλογο ύψος…

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: