26.11.22

Γολγοθάς για τους Ουκρανούς οι διακοπές ρεύματος...



Οι ουκρανικές αρχές αποκαθιστούν σταδιακά την ηλεκτροδότηση της χώρας επανασυνδέοντας σταδιακά τους τέσσερις πυρηνικούς σταθμούς όμως εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν ακόμα στο σκοτάδι μετά τις καταστροφικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Σύμφωνα με το Reuters, ο... πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνεχίζει να προτρέπει τους Ουκρανούς να χρησιμοποιούν την ενέργεια με φειδώ. «Εάν υπάρχει ρεύμα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε πολλές ισχυρές ηλεκτρικές συσκευές ταυτόχρονα», ανέφερε ο ηγέτης της Ουκρανίας. Γνωρίζοντας ότι έξι εκατομμύρια άνθρωποι στερήθηκαν ένα από τα βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους επιχείρησε να αναπτερώσει το ηθικό τους λέγοντας πως βοηθήθηκαν άμεσα μετά τη ρωσική επίθεση της Τετάρτης.

Περίπου 600.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος στο Κίεβο και τις περιφέρειες της Οδησσού, της Λβιβ, της Βίνιτσα και του Ντνιπροπετρόβσκ. Οι επιθέσεις προκάλεσαν τεράστιες ζημιές, τις μεγαλύτερες από την έναρξη της σύγκρουσης. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία του πολέμου καθώς οι πολίτες μένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση την ώρα που ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές έπεσε κάτω από το μηδέν.

Ο εθνικός διαχειριστής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, Ukrenergo, ανέφερε νωρίτερα ότι το 30% των προμηθειών ηλεκτρικής ενέργειας παραμένουν εκτός λειτουργίας και ζήτησε από τους πολίτες να μειώσουν τη χρήση ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή της, στο Telegram ανέφερε: «Τα συνεργεία επισκευής εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: