26.11.22

Κιβωτός του Κόσμου: Στο «μικροσκόπιο» 15 στελέχη...


Ενδελεχείς έλεγχοι στις δομές...
Εφόδους σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν κάνει οι Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες και κακομεταχείριση και ασέλγεια σε βάρος των φιλοξενουμένων. Παράλληλα, «τρέχει» και η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας φαίνεται... ότι έχουν μπει 15 άτομα, που ελέγχονται εξονυχιστικά ώστε να διαπιστωθεί η ροή του χρήματος. Κατά πληροφορίες, ορισμένοι εξ αυτών ελέγχονται και για το αδίκημα της κακοποίησης.

Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου πραγματοποίησε την Πέμπτη έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ στο νησί, γνωστή ως «Κιβωτός του Αιγαίου», αλλά και σε αυτή της Καλαμάτας, όπου μάλιστα έγινε μία σύλληψη.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας κατάσχεσαν λογιστικά βιβλία και ένα περίστροφο, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη μία κοινωνικής λειτουργού που τους υπέδειξε το όπλο που ήταν κλειδωμένο στο γραφείο της. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διοικητική υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι το περίστροφο είχε βρεθεί σε προγενέστερο χρόνο κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στο κτήριο που στεγάζεται η δομή. Το όπλο, να σημειωθεί, είναι αδήλωτο.


Έξω από τη δομή της Καλαμάτας, σε κάδο απορριμάτων, εντοπίστηκαν τιμολόγια και αποδείξεις που ήταν πρόσφατες, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Παραμένει άγνωστο ποιος τα πέταξε και γιατί. Κάτι αντίστοιχο, σύμφωνα το ίδιο μέσο, σημειώθηκε και στη Χίο.


Όσον αφορά στην έρευνα στη Χίο, δύο οχήματα με συμβατικές πινακίδες πήγαν στις εγκαταστάσεις της δομής στην περιοχή του Αίπους και πραγματοποίησαν έλεγχο τόσο στα γραφεία της διοίκησης όσο και στο προσωπικό γραφείο του πατρός Αντωνίου. Οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους φακέλους, υπολογιστές και άλλα στοιχεία που θεωρήθηκαν σχετιζόμενα με την έρευνα.

Πατήρ Αντώνιος: «Θα πέσετε από τα σύννεφα»

Και ενώ οι καταγγελίες πληθαίνουν, οι πατήρ Αντώνιος ισχυρίζεται πως «δεν έχει υπάρξει καμία ασέλγεια σε κανένα παιδί».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, τρεις είναι οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν την εκπροσώπηση του ιερωμένου, της πρεσβυτέρας και των στενών τους συνεργατών.
Φαίνεται πως πέρασαν 50 δικηγόροι από τη δομή για να αναλάβουν τελικά τρεις από αυτούς.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, που επικαλείται ανθρώπους από τον στενό κύκλο του έκπτωτου ιδρυτή της Κιβωτού, ο πατήρ Αντώνιος φέρεται να δήλωσε: «Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο "φως". Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ, ρίχνουν ευθύνες σε κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή και θεωρούν ότι ο ιερέας «ανεβαίνει Γολγοθά».

Σημειώνεται ότι τις επαφές με τους δικηγόρους έκανε η πρεσβυτέρα και ο Ιρακινός διευθυντής της δομής, η οποία ισχυρίζεται: «Δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δε γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά» ισχυρίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: