6.10.22

Ηθικό θέμα...


Το πρόβλημα με όσα δηλώνει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Μαραβέγιας σχετικά με την έγκριση της χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων της συζύγου του δεν είναι προφανώς νομικό. Είναι ηθικό.

Γιατί ο ίδιος ισχυρίζεται πως ο καθένας μπορεί να πάρει έγκριση επιχορήγησης 4,2 δισ. με ίδια... κεφάλαια 5.000 ευρώ, αρκεί να πείσει το υπουργείο Ανάπτυξης ότι θα βρει τρεις φορές άλλα τόσα. Όμως οι αξιολογήσεις των επενδυτικών σχεδίων γίνονται συγκριτικά. Γιατί τα επενδυτικά σχέδια είναι πολλά και οι πόροι περιορισμένοι.

Επομένως, οι υπηρεσίες του υπουργείου έδωσαν προτεραιότητα στο επενδυτικό σχέδιο της συζύγου του Κ. Μαραβέγια -απορρίπτοντας άλλες προτάσεις- με τη βεβαιότητα ότι θα πάει στην τράπεζα με 5.000 ευρώ και θα πάρει ένα θηριώδες δάνειο για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Και εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. Γιατί κάθε κοινός θνητός που θα πήγαινε στην τράπεζα με 5.000 και θα έλεγε δώστε μου άλλα 6 εκατομμύρια να συμπληρώσω ξέρει ότι η τράπεζα θα έσκαγε στα γέλια. Στην περίπτωση της συζύγου ενός βουλευτή της Ν.Δ., όμως, εκτιμήθηκε ότι είχε το δάνειο στο τσεπάκι.

Και εδώ ακριβώς είναι το ηθικό θέμα.

Επιχειρήσεις με πολύ μεγαλύτερα ίδια κεφάλαια αποκλείονται συστηματικά από τον τραπεζικό δανεισμό. Αλλά οικογένειες βουλευτών της Ν.Δ. βάζουν μπροστά δουλειές δεκάδων εκατομμυρίων χωρίς ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους. Φανταστείτε να είχε γίνει κάτι τέτοιο από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ…

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: