27.10.22

Ο Μητσοτάκης καθησυχάζει την Τουρκία...


...ανακοινώνει πού θα πάνε τα Marder...

Πολλά είναι τα πρωτοφανή σε αυτήν την κυβέρνηση, αλλά μάλλον δεν θα πρέπει πια να μας εντυπωσιάζει τίποτα. 

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ρωτήθηκαν... για τα τεθωρακισμένα Marder, που δίνει η Γερμανία στην Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τα ΒΜΡ-1 που έστειλε στην Ουκρανία. Tα ΒΜΡ-1 αποσύρθηκαν από τα νησιά του Αιγαίου και οι δύο ηγέτες ρωτήθηκαν αν θα αντικατασταθούν εκεί από τα Marder.

Ο Όλαφ Σολτς, πολύ προσεκτικός, είπε ότι «εμείς ποτέ δεν ρωτάμε τι κάνει η Ελλάδα με αυτά, όπως δεν ρωτήσαμε ούτε στο παρελθόν για άλλα εξοπλιστικά συστήματα» και πως «δεν απαντήσω εγώ ούτε οφείλω να απαντήσω».



Αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός, που γνωρίζει ότι η Τουρκία ζητά αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και απειλεί διαρκώς, ακόμη και με φράσεις του τύπου «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά», δεν φοβήθηκε να απαντήσει:

«Μπορώ να απαντήσω εγώ για λογαριασμό του καγκελάριου, για το ζήτημα των τεθωρακισμένων Marder. Έχει δίκιο να λέει ότι είναι δικό μας ζήτημα η διάταξη των δυνάμεών μας. Εγώ όμως μπορώ να σας απαντήσω ότι τα Marder θα κατευθυνθούν στον Έβρο γιατί εκεί κρίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ότι θα είναι πιο χρήσιμα».

Οπότε, η Άγκυρα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Έχει πλήρη ενημέρωση για τους ελληνικούς στρατιωτικούς σχεδιασμούς. Εμείς πάλι, δεν ξέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: