7.10.22

Η μεγάλη κοροϊδία με το «καλάθι της νοικοκυράς»...


Τις προσφορές των σούπερ μάρκετ, τακτική που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και πολλά χρόνια, παρουσιάζει ως παρέμβαση στην αγορά η... κυβέρνηση Μητσοτάκη σε μια προσπάθεια να υποτιμήσει τη νοημοσύνη των πολιτών που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις σε όλα τα βασικά προϊόντα διατροφής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Mega παρουσίασε το σχέδιο κοροϊδία με το λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς» που θα περιλαμβάνει 50 κατηγορίες βασικών προϊόντων, σχέδιο που συζήτησε με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ.

Μόνο που πρόκειται για τρικ καθώς όπως ομολόγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει στους επιχειρηματίες πού θα βάλουν τις τιμές γιατί είναι παράνομο και «ο ανταγωνισμός θα λειτουργεί απολύτως ελεύθερα».

Το περιβόητο «καλάθι της νοικοκυράς» με τις 50 κατηγορίες βασικών προϊόντων στην πραγματικότητα θα αποτελείται από τις προσφορές που κατά καιρούς κάνουν τα σούπερ μάρκετ σε είδη τροφίμων και όχι μόνο. Μάλιστα, θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε σούπερ μάρκετ εάν θα βάλει στο «καλάθι της νοικοκυράς» επώνυμα προϊόντα ή ιδιωτικής ετικέτας, δηλαδή, τα προϊόντα που έχουν την επωνυμία του σούπερ μάρκετ.

Για να το κάνουμε λιανά, ο Άδωνις Γεωργιάδης προωθεί ακόμα ένα επικοινωνιακό μέτρο θεωρώντας ότι οι καταναλωτές τρώνε κουτόχορτο και δεν θα καταλάβουν ότι καμιά παρέμβαση δεν κάνει η κυβέρνηση στο ανεξέλεγκτο ράλι ανόδου στις τιμές των τροφίμων παρά μόνο θα τους παρουσιάζει συγκεντρωμένες τις προσφορές που κατά καιρούς κάνουν έτσι κι αλλιώς τα σούπερ μάρκετ...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: