6.10.22

Σκάνδαλο παρακολούθησης, σκάνδαλο συγκάλυψης...


Για "σκάνδαλο παρακολούθησης και συγκάλυψης" έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA του... Ευρωκοινοβουλίου, λίγες μέρες πριν από την έλευση της επιτροπής στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως δεν γνωρίζει ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα, επανέλαβε πως η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα όπως και "γιατί με παρακολουθούσαν".

Αναρωτήθηκε "ποιοι εθνικοί λόγοι βρίσκονται πίσω απο έναν δημοσιογράφο κι έναν πολιτικό".

"Ο μόνος πολιτικός που πήγε στην Εξεταστική της Βουλής ήμουν εγώ, ούτε ο Δημητριάδης, ούτε κανένας υπουργός, τους προστάτευσε η ΝΔ. Από έσας ζητάω όσους προστάτευσε η ΝΔ, όταν θα έρθετε στην Αθήνα, να τους δείτε".

Στην ερώτηση για την ενημέρωσή του απάντησε: "Να πάω να ενημερωθών ανεπίσημα; Ο σημερινός διοικτηής της ΕΥΠ είναι οτι είναι "καινοτομία" γιατι προφανώς είναι παράνομο να πάω να ενημερωθώ από την ΕΥΠ".

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατα την κατάθεσή του είπε επίσης πως "ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στους Sunday Times είπε οτι δεν ξέρει τι έχει συμβεί αλλα αυτοί που ήθελαν κάτι το πέτυχαν, να διαρρήξουν τις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. Τελικά ήταν πολιτικός ο λόγος;"

"Πώς λέει ο πρωθυπουργός οτι είναι λάθος αν δεν ξέρει τον λόγο παρακολούθησης και απολύει τον στενό του συνεργάτη και τον διοικητή της ΕΥΠ;" τόνισε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του.

"Θέλω δικαιοσύνη και διαφάνεια" συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης τονίζονταν οτι στην Εξεταστική "δεν υπήρχε διάθεση να μάθουμε περισσότερα πράγματα".

"Ο φάκελος γιατι καταστράφηκε;" αναρωτήθηκε. Για να πάρει παράταση μια παρακολούθηση πρέπει να υπάρχει λόγος. Η ΕΥΠ θα έπρεπε να πει 'βρήκαμε αυτό' και γι αυτό δόθηκε η παράταση. Τώρα χωρίς αρχείο, κρύβονται".

"Στην Ελλάδα υπήρξε ένα πρωτοφανές γεγονός και γίνεται προσπάθεια συμψηφισμού με άλλες κυβερνήσεις. Εμείς δεν θέλουμε να καλύψουμε κανέναν. Ελάτε στη θέση μου, να ξενικάνω μια προσπάθεια να ηγηθώ της παράταξής μας και να μαθαίνω οτι την πιο κρίσιμη περίοδο η κυβέρνηση με παρακολουθεί" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε: "Κανείς δεν είναι υπέράνω του νόμου, αυτοί που είναι υπέυθυνοι, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη".

"Τρεις διαβολικές συμπτώσεις"
Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε πώς εντοπίστηκε στο δικό του κινητό το Predator και έκανε λόγο για "διαβολικές συμπτώσεις που προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποφύγει".

Χαρακτηριστικά ανέφερε ως πρώτη οτι "ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε την ΕΥΠ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο πρωθυπουργικό του γραφείο".

Δεύτερον, "η απόπειρα με το Predator με την παρακολούθηση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας σε εμένα είναι ακριβώς το ίδιο διάστημα, η διαφορά είναι ελάχιστες ημέρες. Μιλάμε για δύο γεγονότα που συγχρονίζονται παρότι η κυβέρνηση λέει ότι δεν χρησιμοποιεί το Predator. Δεν κάνει τις κινήσεις που χρειάζονται για να μάθουμε επιτέλους ποιος χρησιμοποιεί το Predator στην Ελλάδα. Διότι δεν είμαι ο μόνος, πριν λίγες εβδομάδες στην Pega ήρθαν και δημοσιογράφοι. Ένας από αυτούς, είχε χακαριστεί το κινητό του από το Predator"

Και τρίτον, όπως είπε "ο χρόνος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ είναι ακριβώς όλη η προεκλογική περίοδος για την ανάδειξη της ηγεσίας της παράταξής μας. Εκλέχθηκα πρόεδρος στις 12 Δεκεμβρίου του 2021. Ουσιαστικά η παρακολούθησή μου και η απόπειρα παγίδευσης είναι κατά την προεκλογική περίοδο που ξεκίνησα για να εκλεγώ πρόεδρος".

"Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ποιοι είναι οι λόγοι παρακολούθησης. Για μένα είναι προφανές ότι είναι πολιτικοί. Δεν μπορεί να είμαι 8 χρόνια βουλευτής, ποτέ να μην μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο, και ξαφνικά να με παρακολουθούν μόλις δήλωσα ότι είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Για μένα, είναι ξεκάθαρα πολιτικοί οι λόγοι".

Κλείνοντας είπε οτι "πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να κατοχυρώσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες και να μην επιτρέψουμε τα παράνομα αυτά λογισμικά να χρησιμοποιούνται εις βάρος της Δημοκρατίας και εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που θα καθορίσει ένα φωτεινότερο μέλλον, όχι σκοτεινό, ενός Μεσαίωνα όπου ολιγάρχες ή πολιτικοί, θέλοντας να κρατήσουν την εξουσία με νύχια και με δόντια, θα χρησιμοποιούν αυτές τις σκοτεινές πρακτικές"...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: