27.9.22

“Mπλόκο” στη διαρροή ψηφοφόρων...


Στροφή στην κοινωνική πολιτική θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση για να μην μετατραπεί σε ψήφο διαμαρτυρίας... το κύμα ακρίβειας που επιφέρει η ενεργειακή κρίση.

Το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει σειρά νομοθετημάτων με κοινωνικό πρόσημο υπό τον φόβο πως το κύμα ακρίβειας είναι ικανό να επιφέρει απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως η επικράτηση της ακροδεξιάς στην Ιταλία συνδέεται άμεσα με το κύμα ακρίβειας που πλήττει την γειτονική χώρα.

Υπογραμμίζουν μάλιστα πως αντίστοιχο φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς είχαμε και στην Ελλάδα όπου τα μνημόνια εξέθρεψαν το μόρφωμα της φασιστικής Χρυσής Αυγής. 

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής απέναντι στην Ιταλία και χρησιμοποιεί το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ως επιχείρημα για να υπερτονίσει στους ψηφοφοφόρους την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στη χώρα μας προς αποφυγή παρόμοιων πολιτικών εξελίξεων. 

“Στη χώρα μας έχουμε πλούσια και διαφωτιστική εμπειρία για το πόσο κρίσιμη είναι η σταθερότητα και πόσο αναγκαία μία κυβερνητική πολιτική που απαντά στις προκλήσεις με αποτελέσματα που δίνουν λύσεις στις αγωνίες των ανθρώπων και τις ανάγκες της κοινωνίας” δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας πως “ η εμπειρία αυτή είναι χρήσιμη, πολύτιμη και διαφωτιστική”.
Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου είναι το γεγονός πως η ψήφος δυσαρέσκειας των πολιτών ή η ψήφος σε ακραία κόμματα δεν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις αλλά εκφράζεται απευθείας στην κάλπη. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η δήλωση του πρωθυπουργού πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε η αγανάκτηση να γίνει τυφλή. Η απάντησή μας πρέπει να είναι ώριμη και δημοκρατική». 

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ 
Για “ιστορικό πισωγύρισμα”, “μεγάλο σοκ για την Ευρώπη” κάνουν λόγο στην κυβέρνηση και θυμίζουν ότι η κ. Μελόνι με αναρτήσεις της ευχόταν νίκη του κ. Τσίπρα τασσόταν στο πλευρό του στο δημοψήφισμα, ενώ ο ίδιος που καταγγέλλει σήμερα την ακροδεξιά συγκυβέρνησε επί 4 χρόνια αγκαλιά με τον κ. Καμμένο.

Υπό τον φόβο των διαρροών προς τα δεξιά στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν θέσει στο «μικροσκόπιο» το κόμμα της Ελληνικής Λύσης. Κι αυτό διότι το του Κυριάκου Βελόπουλου δείχνει «αντοχές» και καταγράφει δημοσκοπική άνοδο στη Βόρειο Ελλάδα. 
Αυτό που καθησυχάζει το Μέγαρο Μαξίμου είναι το γεγονός πως σε όλες τις δημοσκοπικές τάσεις οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας από την κυβέρνηση, αλλά δεν πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ...

Aννα Καραβοκύρη

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: