26.9.22

ΣΥΡΙΖΑ: «Αν δεν θες να γίνει τίποτα, φτιάξε μια επιτροπή»...


«Την αντίληψη πως αν δεν θες να γίνει τίποτα φτιάξε μια επιτροπή αποδέχονται στην κυβέρνηση ως προς την υπόθεση των υποκλοπών και τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής».

Αυτό πιστεύουν και δεν το κρύβουν στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως στο Μέγαρο Μαξίμου... κουκουλώνουν την υπόθεση, εξευτελίζοντας τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

«Δεν σταματούν πουθενά. Τα λόγια για κάθαρση και οι υποσχέσεις για όλα στο φως αποδείχθηκαν καλαμπούρια. Την εξεταστική αντί να την χρησιμοποιήσουν ως χρήσιμο εργαλείο για την αλήθεια, τη χρησιμοποίησαν ως άλλοθι για τη συγκάλυψή της. Δεν κάλεσαν ουσιώδεις μάρτυρες, κρύφτηκαν πίσω από το απόρρητο και στο τέλος την κλείνουν άρον άρον για να μην πάρει χαμπάρι κανείς τα παραμύθια που λένε εδώ και δύο μήνες», υπογραμμίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούν πως αυτή την εβδομάδα θα μπει άρον άρον τέλος στις εργασίες της, χωρίς να κληθούν ουσιώδεις μάρτυρες και με κάθε κόμμα να καταλήγει στο δικό του πόρισμα.

Ως προς το θέμα του απορρήτου, στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως πρώην διοικητές της ΕΥΠ κι έγκριτοι συνταγματολόγοι «τράβηξαν το αφτί» της κυβέρνησης, ενώ ακόμα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάστηκε, ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση, να πει κάτι περί «λογοδοσίας».

«Δεν γινόταν αλλιώς. Το πολιτικό σύστημα βράζει. Όπως πάντα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα στηριχθεί στα μέλη της λίστας Πέτσα. Θα επιδιώξει να εξαφανιστεί το θέμα από κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες, ως μη γενόμενο, ώστε τίποτα να μην θυμίζει ένα τεράστιο σκάνδαλο που σε άλλες χώρες θα είχε προκαλέσει σεισμό, ρίχνοντας την κυβέρνηση. Αυτά συμβαίνουν, όμως, σε χώρες που ο νόμος ισχύει για όλους. Σε χώρες που πρωθυπουργοί καλούνται από τον εισαγγελέα, γιατί η δημοκρατία ξεπερνά τα πρόσωπα. Στην Ελλάδα του καθεστώτος Μητσοτάκη η σιωπή είναι ο νόμος. Κι αυτός ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί παντού», παρατηρούν στο ΣΥΡΙΖΑ με απογοήτευση.

Το ζήτημα των υποκλοπών, εξάλλου, καθώς και το σύνολο της πολιτικής επικαιρότητας για τη χάραξη της κομματικής γραμμής θα συζητηθούν σήμερα Δευτέρα σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: