6.9.22

Τι είπε πάλι...


«Τα ΜΑΤ είναι άνθρωποι που κάνουν ένα ανθυγιεινό επάγγελμα, δεν τους σέβονται οι μπαχαλάκηδες απέναντι οι οποίοι με πολιτική ''πλάτη'' του Τσίπρα πάνε και τους βάζουν... φωτιά, τους πετάνε μολότοφ για να τους κάψουνε» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου έκανε μια δήλωση χθες το βράδυ, που θα συζητηθεί αρκετά.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη όπου η κουβέντα περιστρεφόταν γύρω από την πανεπιστημιακή αστυνομία (με αφορμή μια άσεμνη χειρονομία που έκανε ένας άνδρας των ΜΑΤ προς τους φοιτητές στη χθεσινή συγκέντρωση στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου) τόνισε πως οι «μπαχαλάκηδες» πετάνε μολότοφ με «πλάτες» του Τσίπρα.

«Κάποτε πρέπει να πάρουμε απόφαση πως η χώρα θα κυβερνιέται με την πλειοψηφία γιατί αυτό λέει η Δημοκρατία. Η πλειοψηφία, μπροστά στην κατάσταση που υπάρχει με την υποβάθμιση της πανεπιστημιακής ζωής επί χρόνια ατελείωτα την οποία στα χρόνια διακυβέρνησης επί ΣΥΡΙΖΑ την είδαμε πια να παίρνει εμπορικές διαστάσεις και όλα τα άλλα πράγματα. Η ασυδοσία η πλήρης, η υποβάθμιση της πανεπιστημιακής αξίας και όλα τα άλλα... έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα» τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Οι αποφάσεις λαμβάνονται από την πλειοψηφία σε μια δημοκρατία. Η απόφαση να υπάρχει μια τάξη σε τέσσερα νομίζω Πανεπιστήμια είναι μια πολλή ήπια προσέγγιση και έτσι πρέπει να μείνει. Και για να μείνει έτσι θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν, να μην υποστηρίξουν τους ακραίους. Ο λόγος που τα ΜΑΤ πηγαίνουν εκεί είναι διότι οι απειλές με τις οποίες έχει συνταχθεί η αντιπολίτευση, με ακραία στοιχεία. Υπάρχει στην κοινωνία ένας διάχυτος φόβος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει ξανά ακραία στοιχεία. Αν αφήσετε και εφαρμοστεί ο νόμος όπως ψηφίστηκε όλα θα είναι ομαλά. Ο λόγος για τον οποίο πήγαν τα ΜΑΤ εκεί είναι ότι τα μηνύματα που παίρνει η κοινωνία είναι ότι οι άλλοι, τα ακραία στοιχεία, τα οποία δεν απομονώνονται. Θα ήμουν ευτυχής αν τα πανεπιστήμια έβρισκαν ένα τρόπο να φυλάσσονται από μόνα τους αλλά όταν μπροστά στην ΑΣΟΕΕ στηνόταν πανηγύρι μαύρης αγοράς, όταν χρησιμοποιούνται τα πανεπιστήμια για να γίνεται διακίνηση ναρκωτικών... Τα ΜΑΤ είναι άνθρωποι που κάνουν ένα ανθυγιεινό επάγγελμα, δεν τους σέβονται οι μπαχαλάκηδες απέναντι οι οποίοι με πολιτική ''πλάτη'' του Τσίπρα πάνε και τους βάζουν φωτιά, τους πετάνε μολότοφ για να τους κάψουνε και δεν τον έχω ακούσει μια φορά τον κ. Τσίπρα να καταδικάζει τα μολότοφ, ακόμα και όταν βάλανε φωτιά τους ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί στη Μαρφίν, δεν βγήκαν να το καταδικάσουνε»!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης που ήταν και αυτός στο πάνελ της εκπομπής χαρακτήρισε ντροπή τα όσα ακούστηκαν από τον κ. Παπαδήμητρίου και τόνισε πως ο άνδρας των ΜΑΤ που έκανε τη συγκεκριμένη χειρονομία «είναι ένας αλήτης που έχει την κάλυψη της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών της ΝΔ και γνωρίζει πως όσο προκλητικός και να είναι, ότι και να κάνει δεν θα τιμωρηθεί»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: