10.9.22

"Καλούμαστε να κάνουμε ιστορικές επιλογές - Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω"


Παρών στο Βελλίδειο (μόνο) ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής...
Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, όπου φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια. "Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά σε εκείνους που έβαλαν τα θεμέλια για μια πιο σταθερή Ελλάδα".

"Ύστερα από 12 χρόνια Μνημονίων, η... Ελλάδα έχει ξαναβρεί την ανεξαρτησία της από την ενεργειακή εποπτεία. Μέσα σε τρία χρόνια ο λαός μας ξεπέρασε με αποφασιστικότητα μια πρωτοφανή υγειονομική πανδημία. Αντιμετώπισε άμεσα τις προκλήσεις των γειτόνων μας στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου".

"Η πατρίδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από τότε που ο λαός μας εμπιστεύτηκε", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: "Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά"
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ορισμένα διλήμματα προς τον ελληνικό λαό.

"Ή βαδίζουμε μπροστά ή πηγαίνουμε προς τα πίσω - Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή βαίνουμε για δεύτερη φορά προς τη συμφορά", δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι οι επόμενοι μήνες είναι "σαφώς προεκλογικοί".

"Όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα - με μια λάθος κίνηση μπορούν να γκρεμιστούν", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας σαφές μήνυμα για τις επερχόμενες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που έχει κάνει η κυβέρνηση με το σύνθημα “το είπαμε, το κάναμε”, ξεκινώντας από το Μετρό Θεσσαλονίκης.

“Το Μετρό έχει μπει σε τροχιά παράδοσης στο τέλος του 2023. Από το ανέκδοτο της Θεσσαλονίκης γίνεται πραγματικότητα”, τόνισε.

"Η ανάπτυξη για το τρέχον έτος θα ξεπεράσει το 5%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω των προγραμματισθέντων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας.

Το παρών στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, μεταξύ άλλων, έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: