26.9.22

Φταίει η «κακιά στιγμή»...


...είπε ο πατέρας του βρέφους που χαροπαλεύει στην εντατική...

Στον αρμόδιο εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 20χρονος που συνελήφθη στη Μεσσηνία με την κατηγορία ότι κακοποίησε το τεσσάρων μηνών κοριτσάκι του, το οποίο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα...

Ο 20χρονος –που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή βία– ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον εισαγγελέα για να απολογηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Νίκο Αγγελόπουλο, ο 20χρονος έκανε λόγο για «κακιά στιγμή», υποστηρίζοντας πως δεν είχε τρόπο να αντιμετωπίσει το κλάμα του μωρού.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε και η μητέρα του παιδιού, η οποία θα διαβεί κι αυτή την πόρτα του ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη. Σημειώνεται ότι οι δύο γονείς αντιμετωπίζουν από κοινού κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών (βρέθηκε ποσότητα χασίς στο σπίτι τους) και όπλων.Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν ένα πιστόλι, φυσίγγια και ένα φυτό κάνναβης. Η 20χρονη μητέρα κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών και οπλοκατοχή από κοινού με τον σύζυγό της. 


Το βρέφος φέρει πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο του το σώμα και νοσηλεύεται διασωληνωμένο, με την κατάστασή του να κρίνεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Το ιστορικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με την αστυνομία, το απόγευμα της Κυριακής, ένα ζευγάρι που διαμένει σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, μετέφερε το μωρό του στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, το οποίο φέρεται να είχε τραύματα και μώλωπες. Στη συνέχεια, το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του, οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του, κρίνοντας παράλληλα αναγκαία τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Παίδων, «Αγία Σοφία».

Αμέσως μετά, οι γιατροί του νοσοκομείου της Καλαμάτας ενημέρωσαν την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για το περιστατικό και ακολούθησε η προσαγωγή του πατέρα και της 20χρονης μητέρας του βρέφους, από αστυνομικούς υπηρεσίας των Αθηνών, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες τραυματισμού του παιδιού.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από τις μέχρι τώρα έρευνες, ο πατέρας, όση ώρα βρισκόταν μαζί με το βρέφος, λόγω απουσίας της μητέρας στην εργασία της, στην προσπάθειά του να σταματήσει το παιδί να κλαίει, το ταρακουνούσε βίαια και το έσφιξε δυνατά, με αποτέλεσμα να φέρεται να έχει τα στοιχεία του συνδρόμου της ανατάραξης μωρού.

Το σύνδρομο αυτό είναι ένας τύπος εγκεφαλικής βλάβης που συμβαίνει όταν ένα μωρό ή νήπιο ταρακουνιέται βίαια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, μώλωπες και αιμορραγία στον εγκέφαλό του και γύρω από αυτόν. Μπορεί, επίσης, να προκαλέσει βλάβη στα μάτια, τον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη του παιδιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: