25.9.22

Πήγαινέ τον όπου θέλει ταξιτζή!..


«Προσωπικές και οικογενειακές του στιγμές αποκάλυψε ο πρωθυπουργός σε μία διαφορετική συνέντευξη. Το αγαπημένο του χρώμα δεν αποτελεί έκπληξη, μαγειρεύει μόνο ομελέτα, ξέρει ν’ αλλάζει λάμπες και προλαβαίνει να γυμναστεί δυο φορές την εβδομάδα»...

Τάδε έφη Γιώργος Κουβαράς, στην ΕΡΤ. Εδώ, τη δικιά μας, τη δημόσια, αυτήν που είχε κλείσει η Ν.Δ. επί Σαμαρά και κάτι μαύρα έπεσαν σε οθόνες και συχνότητες κι ένας χαμούλης έγινε απ’ όξω στο αίθριο, και κάποια καλόπαιδα βρήκαν μια τριτοξαδέρφη της, μια ΝΕΡΙΤ, και την έβαλαν στη θέση της, αλλά μετά ήρθαν κάτι βρομιαρο-πλεμπαίοι και ξανάφεραν την ΕΡΤ, στέλνοντας τη ΝΕΡΙΤ πίσω στη μάνα της, αλλά κάπως μπερδεύτηκαν κι εκείνοι δεν τα ’καναν και όπως έπρεπε τα πράματα, κι έτσι σήμερα ακούμε αυτά που ακούμε από τον Κουβαρά, που είναι «ένας από τους πιο έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο του Τύπου, που μετρά πολλά χρόνια στις επάλξεις του ρεπορτάζ, έχοντας αναλάβει κατά καιρούς θέσεις ευθύνης και επιτελικά πόστα σε διάφορα μέσα ενημέρωσης». Μόνον αυτός ο «έμπειρος δημοσιογράφος» θα μπορούσε να μεταφέρει τόσο καλά αυτό το νευραλγικό για την ελληνική κοινωνία ρεπορτάζ! (κλάψε Σοφία Γιαννακά, σου πήραν την πρωτιά...)

Σε άλλα νέα, την προηγούμενη Παρασκευή έγινε μια συναυλία στο ΑΠΘ. Πανεπιστήμιο είναι αυτό, στη Θεσσαλονίκη. Από τα δημόσια, που όμως έχει έναν ιδιωτικό Πρύτανη, που τον στηρίζει (πολύ τον στηρίζει) μία γυναίκα, που επειδή ήταν πρωτοκλαίουσα στη Μονή Οσίου Παταπίου, την κάναμε Υπουργό Μόνο Θρησκευμάτων, γιατί έτσι και χειρότερα! Εκεί στη συναυλία, πολύ ξύλο και πολλά (πάρα πολλά) χημικά έπεσαν. Πήγαινε να φύγει ο κόσμος που δεν μπορούσε ν’ ανασάνει, πάλι χημικά! Η αστυνομία, όμως, ανακοίνωσε πως «δεν κινήθηκε εναντίον των ατόμων που παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών στο χώρο της συναυλίας». Τα λέω, γιατί #χτίζω_καριέρα_Βοηθάω_Κουβαρά (κλάψε Σοφία Γιαννακά...)

Τρεις μέρες μετά, ο πρωθυπουργός μας, που είχε δεσμευτεί προεκλογικά πως η δημόσια τηλεόραση δεν θα είναι «απροκάλυπτο εργαλείο κυβερνητικής προπαγάνδας», βγήκε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό «της νεολαίας» (;) για να πει πως του πάν’, καλέ, πολύ τα μπλε, «σε όλες τους τις αποχρώσεις!»: από γαλαζί σε πετρόλ, βεραμάν, ουρανί, βαθύ ουρανί, ουρανοκατέβατο βαθύ, αστραποκεραυνάτο, τιρκουάζ, λουλακί έως σκούρο μπλου μπλακ, σχεδόν μαύρο. Αυτό που βρίσκεις μόνο στα φασιστομπλουζάκια και στον πάτο της θάλασσας (πολιτική ανάλυση σε κάνω, δεν σε μαθαίνω χρώματα). Επίσης, δεν κάνει δουλειές στο σπίτι. Μαλαστούπα στα γυμνασμένα, δυο φορές τη βδομάδα, χεράκια του, να πιάσει δεν! Λάμπες αλλάζει μοναχά...

Σε άλλα νέα, από χειμώνα θα γίνονται διακοπές ρεύματος καθώς δεν έχουμε ενεργειακά αποθέματα, γιατί έχουμε «πόλεμο με τη Ρωσία», όπως είπε και η αδερφή τού «οι 50 αποχρώσεις του Μπλε», Ντόρα. Οποιος ανάβει λάμπα, τσάμπα θα την ανάβει (γιατί δεν θ’ ανάβει), και δυσβάσταχτα θα την πληρώνει (αν ανάβει). Λυχνάρι! Λυχνάρι και δαδί! (εν τω μεταξύ, τόσες διαφημίσεις που κάνουν οι εταιρείες ενέργειας –και η ΔΕΗ– δίχως καμία ντροπή, τι φάση;)

Πως δεν μαγειρεύει – κι αυτό το ξομολογήθηκε ο Μητσοτάρχας. «Ούτε μπάρμπεκιου;» τον ρωτάνε οι δημοσιογράφοι-εκπρόσωποι της νεολαίας, αυτής που δεν «τρώει» χημικά (μόνο βιολογικά) και δεν ακούει Θανάση Παπακωνσταντίνου (μόνο Σπανουδάκη). «Μπάρμπεκιου ναι», απάντησε ο αρχιμάγειρας. «Και ομελέτα!» («scrambled eggs» το λένε στο Κολάμπια).

Σε άλλα νέα, το έζησα. Για πρώτη φορά, μπροστά στα μάτια μου. Και δεν το άντεξα... Σε συνοικιακό σούπερ μάρκετ, εκεί στη Xώρα των Ψυκτικών όπου μένω, άνθρωποι άφηναν πράγματα στο ταμείο. Αλλος λίγο τυρί, άλλος λάδι. Τα χρήματα δεν έφταναν, τα πράγματα έμεναν. Κανείς δεν μιλούσε...

Στη Νέα Υόρκη πήγε ο δικός σου κι έγινε... σκαθάρι; Κατσαρίδα; Κοριός; Θα σε γελάσω. Πάντως, κάτι ταξιτζήδες χαιρέταγε και κάτι παπάδες. Αυτός, ο Σκαθαροζούμης, ο Κυβερνήτης, ο «θα ρίξω άπλετο φως» (οι λάμπες που λέγαμε) σε όλα τα σκάνδαλα (για τα οποία όποιος μιλήσει θα «φάει» 10 χρονάκια).

Σε άλλα νέα, το ότι τα ελληνικά ΜΜΕ (και το ΒΒC μαζί) σταμάτησαν να λένε για τον θάνατο της βασίλισσας, είναι ένδειξη πως δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή.


Νόρα Ράλλη

Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: