27.9.22

Και όμως δεν συγκαλύπτεται...



Οσο και αν το μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών με την επίκληση του περιβόητου «απορρήτου» της δράσης των μυστικών υπηρεσιών και με μεθοδεύσεις που μετέτρεψαν την εξεταστική επιτροπή σε παρωδία, όσο και αν επιχειρεί να το υποβαθμίσει και ει δυνατόν να το εξαφανίσει από την επικαιρότητα, ποντάροντας... σε ορισμένες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τους πολίτες να μην ενδιαφέρονται γι' αυτό, το θέμα δεν κλείνει με τίποτα και η προσωπική εμπλοκή του πρωθυπουργού παραμένει αναλλοίωτη.

Το μαρτυρά και το γεγονός ότι ακόμα και δημοσιεύματα στον φιλοκυβερνητικό Τύπο υποχρεώνονται να επανέλθουν στο ζήτημα της αλληλουχίας των γεγονότων που οδήγησαν στην αποκάλυψη από την ΑΔΑΕ της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και που μόνο τότε το Μαξίμου αναγκάστηκε να την παραδεχτεί. Μια αλληλουχία απολύτως ενοχοποιητική για το Μαξίμου, όπως άλλωστε και η αποκάλυψη ότι την ίδια μέρα που ο Ν. Ανδρουλάκης έκανε την καταγγελία στην ΑΔΑΕ, δόθηκε και η εντολή καταστροφής του φακέλου παρακολούθησής του από τον Π. Κοντολέοντα, ο οποίος και πάλι την ίδια μέρα ισχυριζόταν ψευδώς στην Επιτροπή Θεσμών ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθεί πολιτικούς.

Αλλά το γεγονός ότι, σε πείσμα του Μαξίμου, η υπόθεση των υποκλοπών δεν μπορεί να κλείσει το επιβεβαιώνουν και οι κυβερνητικές διαρροές περί πρόθεσης της κυβέρνησης να παρουσιάσει προτάσεις για την ενίσχυση των θεσμικών εγγυήσεων για τις παρακολουθήσεις. Κάτι που αφενός αποτελεί ομολογία ότι η ΠΝΠ που ήδη έφερε ήταν μόνο ένα «φύλλο συκής» και αφετέρου προδίδει το άγχος της να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες γενικώς κι αορίστως στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ.
Αλλά το ότι η υπόθεση δεν κλείνει μας το δείχνει και η απόφαση για πειθαρχικό έλεγχο στην αρμόδια για την ΕΥΠ εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου. Οσο κι αν το Μαξίμου το προσπαθεί, το σκάνδαλο δεν γίνεται να συγκαλυφθεί.

Γιάννης Μπασκάκης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: