27.9.22

ΣΚΑΪ και Πορτοσάλτε ξεπλένουν ακροδεξιά και Μελόνι...


Ο Πορτοσάλτε ξαναχτυπά! Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις του Άρη Πορτοσάλτε, με τον «δημοσιογράφο» να αναλαμβάνει το ρόλο... κολυμβήθρας του Σιλωάμ για τη νεοφασίστρια Τζόρτζια Μελόνι. Ο «συνάδελφος» τόνισε ότι δεν έπεσε από τα σύννεφα με τη νίκη της, στο βαθμό που «εκφράζει τα μεσαία και πιο χαμηλά στρώματα της κοινωνίας που πλήττονται και φέρνει κι αυτές τις αξίες της. Από το ’90 οι Ιταλοί ψάχνουν τον αδιάφθορο. Πειραματίστηκαν με διάφορους. Είτε με Σαλβίνι είτε με αυτόν τον καραγκιόζη τον Πέπε Γκρίλο». «Ήρθε η ώρα της κυρίας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά σε μια ανιστόρητη τοποθέτηση, ξεχνώντας τις αναφορές της στον Μουσολίνι και στον φασισμό.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια πολιτικής εκλογίκευσης με φεμινιστικό επίχρισμα, είπε ότι «για πρώτη φορά έχουμε γυναίκα στην εξουσία». «Η γυναίκα συμβολίζει πολλά πράγματα σε μια κοινωνία» πρόσθεσε, ενώ έκανε και σύγκριση με τη Χρυσή Αυγή και τον Κασιδιάρη: «Ο Κασιδιάρης είναι τραμπούκος, μαχαιροβγάλτης. Έχουμε μια γυναίκα που δεν είναι τραμπούκα. Δεν ξέρω αν ταυτίζονται. Εμείς λέμε "ήρθε το τέρας της εξουσίας". Πρώτα απ’ όλα να πω ότι ήρθε μια γυναίκα, συμβολίζει πολλά σε μία κοινωνία. […] Και η Λε Πεν το γύρισε το βιολί μετά…» σημείωσε, ξεπλένοντας και τη Γαλλίδα ακροδεξιά πολιτικό. Από κοντά και ο «συνάδελφος», Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό της πρόγραμμα είπε ότι «έχει μαλακώσει κάπως».

Όσον αφορά τις συνεργασίες, σημείωσε: «Το πόσο θα την πλήξει η συνεργασία με έναν Σαλβίνι που τα παίρνει από τη ρωσική πρεσβεία και πώς θα τα καταφέρει με έναν Μπερλουσκόνι στην κατάσταση που είναι, 90 χρονών και φουσκωμένος λες και είναι τζόβενο, δεν ξέρω… Οι άλλοι δύο έχουν φθαρεί, αυτή δεν έχει φθαρεί». Άφθαρτη λοιπόν για τον Πορτοσάλτε η Μελόνι, με το φιλοφασιστικό και ρατσιστικό παρελθόν!

Αναφορικά με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Πορτοσάλτε τόνισε: «Η Ευρώπη πρέπει να χαράξει μια πολιτική που δεν θα αφήνει έξω κομμάτια της κοινωνίας. Δεν μπορείς να κάνεις πολιτικές χωρίς να κοιτάς τα στρώματα που δεν έχουν πρόσβαση. Η κοπέλα αυτή εξέφρασε ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν είχε πρόσβαση. Πρόκειται για μία κοπέλα που ενσαρκώνει την ελπίδα σε στρώματα της κοινωνίας που δεν έχουν πρόσβαση» χωρίς καμία αναφορά στον λαϊκισμό της και στη δημαγωγία, μέσω της οποίας εκμεταλλεύεται τα κοινωνικά προβλήματα για να στρέψει την ιταλική κοινωνία προς την ακροδεξιά και τον φασισμό. «Ενσαρκώνει την ελπίδα με λαϊκό αφήγημα» υποστήριξε ο δημοσιογράφος.

Για τις δημοσκοπήσεις που δίνουν ποσοστό 2% στον Κασιδιάρη, ο Πορτοσάλτε εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα ποσοστά δεν θα ανέβουν παραπάνω. «Η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι τέτοια που επιτρέπει στα άκρα να ανέβουν. Είχες ακροδεξιά στην Ελλάδα από το 1970 με 7%. Θα έχεις, αλλά είναι στο 2%». Βέβαια η κυβέρνηση έχει ενσωματώσει την ακροδεξιά στην κυβέρνηση (Πλεύρης, Γεωργιάδης, Βορίδης), ενώ καλοβλέπει μετεκλογική συνεργασία με τον Βελόπουλο...

Τάσος Τσακίρογλου

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: