8.8.22

Εκτσογλανισμός: Ο Ρωμανός της ΝΔ… εγκαλεί τον Ανδρουλάκη!...


Γιώργος Καρελιάς

Κάθε μέρα που περνάει, η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη αναδίδει οσμές που βρωμίζουν την πολιτική ζωή και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό.

Μέρα με τη μέρα οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί καταρρίπτονται ο ένας μετά τον άλλον και οδηγούν σε θλιβερά συμπεράσματα για τον κύκλο των... προσώπων που χορεύουν γύρω από τους δηλητηριώδεις κοριούς της βρωμερής κρατικής υπηρεσίας που λέγεται Εθνική (τρομάρα της) Υπηρεσία Πληροφοριών.

Μέσα στον πανικό που την έχει καταλάβει η κυβέρνηση σκαρφίζεται διάφορες δικαιολογίες, τις οποίες άλλοτε λέει επίσημα και άλλοτε διοχετεύει στη δημοσιότητα, νομίζοντας ότι έτσι θα απαλύνει τον πόνο που της προκαλεί το σκάνδαλο.

Μια από αυτές τις δικαιολογίες ήταν ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε κατόπιν αιτήματος μυστικών υπηρεσιών ξένων χωρών (αναφέρθηκαν η Ουκρανία και η Αρμενία).

Όμως, οι πρεσβευτές και των δύο αυτών χωρών στην Αθήνα διέψευσαν κατηγορηματικά ότι η χώρα τους ζήτησαν τέτοια παρακολούθηση.

Η άλλη δηλητηριώδης δικαιολογία, που διοχετεύεται, είναι ότι η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη απέφερε αποτελέσματα που άπτονται «ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του». Με αποτέλεσμα διάφορα διαδικτυακά τρολ να κάνουν πάρτι με δηλητηριώδεις αιχμές για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς, το θέμα δεν έμεινε μόνο στα τρολ. Αλλά οι υπαινιγμοί υιοθετήθηκαν από στέλεχος της ΝΔ. Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, ονόματι Νίκος Ρωμανός, βγήκε το πρωί του Σαββάτου στο ραδιοσταθμό «Σκάι» και είπε επί λέξει: « «…ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις αιτιάσεις που αφορούν αυτή τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ…» και «…να έχει το θάρρος να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα»!

Αυτά που είπε ο Ρωμανός έγιναν ευρέως γνωστά.

Και όμως μέχρι στιγμής:

- Ουδείς κυβερνητικός αποδοκίμασε αυτήν την αθλιότητα που διέπραξε. Διότι είναι αθλιότητα να εγκαλείται ο παρακολουθούμενος.

- Ουδείς πέταξε κλωτσηδόν τον Ρωμανό από τη θέση που κατέχει. Διότι κλωτσηδόν έπρεπε να φύγει ένας που λέει ότι γνωρίζει «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» αρχηγού κόμματος.

Αλήθεια, πώς γνωρίζει ο κ. Ρωμανός αυτά τα δεδομένα; Ποιος του τα έδωσε; Ο κ. Κοντολέων της ΕΥΠ ή κάποιος κατώτερος πράκτορας;

Αλήθεια, ο πρωθυπουργός, που (λέει ότι) δεν γνώριζε την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και γι’ αυτό απέπεμψε το διοικητή της ΕΥΠ, πώς ανέχεται ένα έστω χαμηλόβαθμο στέλεχος του κόμματός του να εγκαλεί δημοσίως τον κ. Ανδρουλάκη γι’ αυτό που υπέστη, την ώρα που ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να του ζητήσει συγγνώμη;

Ποιο, άραγε, είναι το πολιτικό μπόι του κ. Ρωμανού, που συμπεριφέρεται με αυτόν τον άθλιο τρόπο απέναντι σε αρχηγό κόμματος, ο οποίος έγινε στόχος μιας άθλιας μεθόδου εξόντωσης, όπως είναι η παρακολούθηση της προσωπικής του ζωής;

Ο κ. Μητσοτάκης και οι λοιποί συναρμόδιοι θα κουβαλούν εσαεί το βάρος που τους έχει φορτώσει η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Η κυβέρνησή τους είναι στιγματισμένη. Ας μην επιτρέπουν σε κομματικά παραπαίδια να τα κάνουν χειρότερα, πολλαπλασιάζοντας την αθλιότητα.

Συνήθως η αντιπολίτευση υπερβάλλει. Είναι από τις σπάνιες φορές που αυτό δεν συμβαίνει. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία, έστω την ύστατη στιγμή, «να κλείσει τη βάνα του οχετού» που του ζήτησε ο κ. Τσίπρας και να σταματήσει τον εκτσογλανισμό στελεχών τύπου Ρωμανού, όπως του ζήτησε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαφορετικά, θα συνεχιστεί αυτή αθλιότητα μέχρι, όπως λέει ο στίχος, «ο εξευτελισμός τους να γίνει τέλειος»…

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: