17.8.22

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις...


Λήγει σήμερα, Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠμεΑ
για την περίοδο 2022-2023...

Σκοπός της παράτασης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των γονέων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μετά και το αυξημένο ενδιαφέρον που σημειώθηκε από τις πρώτες μέρες που άνοιξε η πλατφόρμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά από τους γονείς ή εκπροσώπους των παιδιών με χρήση των κωδικών του Taxisnet στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και ενστάσεων
Περίοδος ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Συµµετοχής: έως 17/8/2022
Ανακοίνωση Προσωρινών Αποτελεσμάτων: 22/8/2022
Ηλεκτρονική Υποβολή Ενστάσεων: 23 – 25/8/2022
Ανακοίνωση Οριστικών Αποτελεσμάτων: 29/8/2022
«Κύριο μέλημά μας να διασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι «για τον λόγο αυτό, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων γονέων, αποφασίσαμε να παρατείνουμε την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έως την Τετάρτη 17 Αυγούστου». Όπως σημείωσε η υφυπουργός, «μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 181.009 αιτήσεις και συνεχίζουμε. Για πρώτη φορά, αυξάνουμε τον προϋπολογισμό του προγράμματος και δίνουμε την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση. Με έργα και όχι με λόγια, συνεχίζουμε να ενισχύουμε όσες περισσότερες οικογένειες μπορούμε».

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr) και από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ, με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021).

Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και ο αιτών που είναι ΑμεΑ.

Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Δομή της επιλογής τους.

Περισσότερες πληροφορίες περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και παρέχονται τηλεφωνικά από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714).

Δεν υπάρχουν σχόλια: