18.8.22

Κύπρος: Σκάνδαλο διαφθοράς στις φυλακές...


Ανέκριναν επί 12 ώρες τη διευθύντρια...
Στην Κύπρο -όχι σπανίως- το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να καταγγείλεις ένα έγκλημα! Η ευκολία με την οποία ένα θύμα μετατρέπεται σε κατηγορούμενο είναι απίστευτη, ιδιαίτερα αν έχει τολμήσει να θίξει τον πυρήνα της διαφθοράς...

Η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Αννα Αριστοτέλους μόλις λίγες ημέρες μετά την καταγγελία της εναντίον ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, ο οποίος φέρεται να επικοινωνούσε με βαρυποινίτη έμπορο ναρκωτικών ζητώντας του να βρει ροζ βίντεο στο οποίο να είναι η ίδια πρωταγωνίστρια, κλήθηκε σε ανάκριση που διήρκεσε 12 ώρες.

Πρόκειται για υπόθεση που άνετα θα μπορούσε να γίνει σενάριο ταινίας. Πλέον η διευθύντρια των φυλακών βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο ποινικές ανακρίσεις, οι οποίες διατάχθηκαν αμέσως μόλις η ίδια κατήγγειλε αξιωματικό της Αστυνομίας.
  

Πρότυπο σωφρονισμού

Η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια των Φυλακών της Κύπρου είναι δύο νέες γυναίκες στις οποίες πριν από λίγα χρόνια ανατέθηκε μια πραγματικά επικίνδυνη αποστολή: τους ζητήθηκε να αναλάβουν τη διεύθυνση του μοναδικού σωφρονιστικού ιδρύματος στο νησί, μετά από σειρά αυτοκτονιών καταδίκων, καταγγελιών για βασανιστήρια, διαφθορά και εικόνα πλήρους διάλυσης. Σε ελάχιστο χρόνο κατάφεραν να μετατρέψουν τις φυλακές σε πρότυπο σωφρονισμού, μειώνοντας το ποσοστό υποτροπής από το 50% μόλις στο 14%, εφαρμόζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα και μειώνοντας όλους τους αρνητικούς δείκτες. Το έργο ήταν μετρήσιμο και η επιτυχία «ασυγχώρητη», ιδιαίτερα από κάποιους πρώην συναδέλφους της στην Αστυνομία.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κύπρου πρότεινε δύο φορές στη διευθύντρια των φυλακών να την υπουργοποιήσει, δίνοντάς της μάλιστα το υπουργείο Αμυνας. Η απάντηση και τις δύο φορές ήταν αρνητική, λόγω της ευθύνης που είχε αναλάβει στις φυλακές και της επιμονής της να ολοκληρώσει τη δουλειά που είχε ξεκινήσει.

Ακολούθησε η καταγγελία της εναντίον του διοικητή της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) και πλέον η κυρία Αριστοτέλους έγινε στόχος επειδή τόλμησε να αποκαλύψει πως είχε πληροφορίες ότι ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας επιχειρούσε σε συνεργασία με κατάδικο την ηθική της εξόντωση με ένα βίντεο το οποίο παρεμπιπτόντως δεν υπήρξε ποτέ, αλλά ήταν προϊόν φημολογίας.
Για την καταγγελία που έκανε η ίδια δεν κινήθηκε αυτεπαγγέλτως η Εισαγγελία, παρότι έγινε με δημόσιες δηλώσεις, αλλά ανέμενε την υποβολή γραπτού σημειώματος! Ο βοηθός γενικός εισαγγελέας διόρισε τον δικηγόρο Αχιλλέα Αιμιλιανίδη ως ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, η έρευνα του οποίου αναμένεται να τελειώσει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η διευθύντρια των φυλακών κάνοντας την καταγγελία δεν ήξερε ότι άνοιγε τον ασκό του Αιόλου, θέτοντας έναν ολόκληρο μηχανισμό απέναντί της. Πληροφορίες λένε ότι τουλάχιστον δύο φορές κυβερνητικός παράγοντας τη «συμβούλεψε» να μην κάνει επίσημη καταγγελία κατά του αξιωματικού... και να κάτσουνε να τα βρούνε!

Για να διαβασετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: