10.8.22

Ο Βενιζέλος χτυπά ξανά τον Μητσοτάκη...


Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά στη δήλωση του πρωθυπουργού και υποστηρίζει πως «η κυβερνητική γραμμή σύμφωνα με την οποία η παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του κ. Ανδρουλάκη ήταν 'τυπικά επαρκής' και άρα 'νόμιμη' αλλά 'πολιτικά εσφαλμένη και μη αποδεκτή', είναι μίζερη, αδιέξοδη και μάταιη».

Με άρθρο του στο protagon.gr, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρεται και στην παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη και... την άποψη του ότι το άρθρο 61 παρ. 3 και το εκεί προστατευόμενο βουλευτικό απόρρητο δεν αποκλείει την παρακολούθηση των επικοινωνιών βουλευτή (αρχηγού κόμματος, υπουργού, πρωθυπουργού, γιατί όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας) για λόγους εθνικής ασφαλείας θυμίζοντας «ότι τον Δεκέμβριο του 1994, λίγο μετά την ψήφιση  του ν. 2225/1994, ήμουν μεταξύ αυτών που εισηγήθηκαν στον Ανδρέα Παπανδρέου την αναστολή της ποινικής δίωξης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών για τις τηλεφωνικές  υποκλοπές της υπόθεσης Γρυλλάκη / Μαυρίκη».

Καταλήγει αναφέροντας πως «αυτή η κατάσταση απαιτεί ειλικρινή, θαρραλέα και ριζική αντιμετώπιση. Πραγματική ανάληψη ευθύνης χωρίς υπεκφυγές και αδιέξοδες διακρίσεις μεταξύ 'τυπικά επαρκών'  και 'πολιτικά μη αποδεκτών' ενεργειών. Αυτό επαναφέρει την άτυχη διάκριση μεταξύ 'νόμιμου' και 'ηθικού' που δεν πήγε καθόλου καλά»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: