9.8.22

Τον ύπνο του δικαίου η κυβέρνηση στον αθέμιτο ανταγωνισμό...


Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση συνεχίζει αδιάφορα να αποδέχεται τον αθέμιτο ανταγωνισμό  των διεθνών ψηφιακών πλατφορμών ροής, που δεν πληρώνουν ούτε ευρώ για φορολογία στη χώρα μας, στην Ευρώπη συνεχίζεται με ένταση η συζήτηση για τη φορολόγηση των μεγάλων παρόχων τεχνολογίας και ροής. 

Η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, με... κοινό τους αίτημα, στο οποίο έχουν συνδράμει κορυφαίοι νομοθέτες από τις τρεις χώρες, ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει επιπλέον τέλη στις μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες ως «συνεισφορά στο κόστος των ευρωπαϊκών υποδομών».

Στο αίτημά τους αναφέρεται πως οι έξι μεγαλύτεροι πάροχοι περιεχομένου στο διαδίκτυο αντιπροσωπεύουν το 55% της συνολικής κίνησης. Αυτό δημιουργεί συγκεκριμένο κόστος για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, που ήδη επενδύουν τεράστια ποσά για την ανάπτυξη δικτύων 5G και Fiber-To-The-Home. 

Όπως υποστηρίζουν οι νομικοί, η οποιαδήποτε νομοθεσία στην Ευρώπη θα πρέπει να διασφαλίζει δικαιοσύνη μεταξύ των χρηστών, που θα κληθούν τελικά να επωμισθούν το επιπλέον κόστος για την ανάπτυξη των δικτύων.

Το θέμα της μη φορολόγησης των πλατφορμών έχουν ανοίξει σε όλες του τις διαστάσεις οι «Τυπολογίες», καθώς η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς συνεχίζουν να ποιούν την νήσσαν και να αρνούνται να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται σε βάρος των τηλεπικοινωνιακών φορέων και των παρόχων περιεχομένου, που πληρώνουν φόρους στη χώρα μας, τη στιγμή που οι συνδρομές στις άλλες διεθνείς πλατφόρμες γίνονται συνάλλαγμα εκτός Ελλάδας...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: