17.8.22

Φταίνε Τουρκία και… ΣΥΡΙΖΑ...


ΥΠΕΞ για την τραγωδία στον Έβρο...


 Πιστό στην κυβερνητική γραμμή της μετάθεσης ευθυνών και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, σε ανακοίνωσή του, τοποθετείται για το τραγικό φιάσκο του Έβρου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού και τον εγκλωβισμό δεκάδων προσφύγων σε νησίδα...

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ για το θέμα που πήρε τεράστιες διαστάσεις, εξέθεσε ξανά την κυβέρνηση και προκάλεσε κατακραυγή εντός και εκτός συνόρων φταίει πάλι μόνο η Τουρκία και… δευτερευόντως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το υπουργείο κατηγορεί την Άγκυρα ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και, παράλληλα, η Αθήνα  … παραπατά σε επικίνδυνα μονοπάτια, υποστηρίζοντας ότι το θέμα μπορεί να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα.


Επίσης, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο νεκρό προσφυγόπουλο, ζητά… σύνεση και υπευθυνότητα και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να μετατρέψει το θέμα σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

Η ανακοίνωση

 

Το πρόσφατο περιστατικό που αφορά την προώθηση αιτούντων ασύλου από την Τουρκία προς την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου, αποτελεί μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό και ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα.

Απέναντι σε αυτήν τη νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, αντί για προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης.

Η τοποθέτηση του υπουργείου Εξωτερικών έρχεται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου με τους Τάκη Θεοδωρικάκο και Νότη Μηταράκη να προκαλούν συνεχώς με τις τοποθετήσεις τους για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: