8.8.22

Συμφωνία για «τροφεία» στους δημοσιογράφους των ΕΡΤ-ΑΠΕ...


Oι συνδικαλιστικές δυνάμεις της πλειοψηφίας στις διοικήσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων, που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχθηκαν το κατηγορηματικό «όχι» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους δημοσιογράφους των δημόσιων ΜΜΕ, έστω και στα όρια του πληθωρισμού. 

Ο αγώνας για «αξιοπρεπείς συμβάσεις» με την... απεργία του Ιουλίου μετατράπηκε σε ηχηρό «ναι» της ΕΣΗΕΑ (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) της ΕΣΠΗΤ και των άλλων ενώσεων στα «τροφεία»,  μέσω προπληρωμένης κάρτας, που έχει δοθεί ήδη στους δημοσίους υπαλλήλους σε πολλές ΔΕΚΟ.

Στο τελικό κείμενο που εγκρίθηκε από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά σε μισθολογικές αυξήσεις, ούτε καν στο επίδομα των πολεμικών ανταποκριτών ή στο ξεπάγωμα των κλιμακίων, όπως τους είχε υποσχεθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Στο κείμενο που αναμένεται να υπογράψει το προεδρείο της πλειοψηφίας των δύο παρατάξεων «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» και «Συσπείρωση», με τίτλο «Για τους όρους εργασίας των δημοσιογράφων σε δημόσια ΜΜΕ», προστέθηκε ένα άρθρο για «μη μισθολογικές αυξήσεις», επιβεβαιώνοντας πλήρως την αποκάλυψη της στήλης την περασμένη Κυριακή για τα «τροφεία». 

Όπως ορίζεται στο άρθρο 17, στους δημοσιογράφους θα δίνονται μέσω προπληρωμένης κάρτας 110 ευρώ τον μήνα (5 ευρώ επί 22 ημέρες), δύο δωροεπιταγές των 150 ευρώ κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα για σούπερ μάρκετ και 250 ευρώ ανά διετία για ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Επιπλέον, θα δίνεται ποσό 300 ευρώ για βρεφονηπιακούς σταθμούς...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: