9.8.22

Κλιμακώνει την πίεση ο ΣΥΡΙΖΑ...


«Αναπότρεπτες οι πολιτικές εξελίξεις»...

«Περίσσεψαν οι απορίες κι αυξήθηκε η ανησυχία μας για τον τρόπο που κυβερνάται η χώρα», ισχυρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μετά το χθεσινό (Δευτέρα) διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις.

Τα βασικά ερωτήματα που εξακολουθούν να θέτουν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι... πόσοι ακόμα πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθούνταν ή και παρακολουθούνται με το λογισμικό Predator και γιατί παρακολουθείτο «νομίμως» ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός.

Αναρωτιούνται, επίσης, πώς είναι δυνατό την Παρασκευή ο Γρηγόρης Δημητριάδης να είχε παραιτηθεί λόγω της τοξικότητας του ΣΥΡΙΖΑ και τη Δευτέρα εξαιτίας «αντικειμενικής πολιτικής ευθύνης», όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

«Μία και μόνο ευθύνη υπάρχει, αυτή του πρωθυπουργού», τονίζουν στην Κουμουνδούρου.

Όπως κι αν έχει, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο κ. Μητσοτάκης έχει απομονωθεί από τις προοδευτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ενώ υποστηρίζουν πως έχει αυξηθεί δραματικά και η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ, ιδίως ανάμεσα στους βουλευτές και πολιτευτές της που έρχονται καθημερινώς σε δύσκολη θέση από όσα τους λένε οι ψηφοφόροι στις εκλογικές τους περιφέρειες.

«Οι παρακολουθήσεις έβαλαν την οριστική ταφόπλακα στο αντί- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, αφού είναι αδιανόητο ο κ. Ανδρουλάκης να συνεργαστεί μετεκλογικώς με αυτόν που τον παρακολουθούσε και που τον εκβιάζει δημοσίως και με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Γι’ αυτό κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε μπροστά όταν από το Μέγαρο Μαξίμου θέλησαν να αλλάξουν την ατζέντα και να υποδαυλίσουν κουτσομπολιά. Μπορεί να είμαστε ανταγωνιστικό του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κόμμα και να αντλούμε ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή, αλλά σε ζητήματα κράτους δικαίου είμαστε απόλυτοι», αναφέρουν χαρακτηριστικώς οι ίδιες πηγές.

Την ίδια ώρα, σημειώνουν, πως οι άμεσες πολιτικές εξελίξεις είναι αναπότρεπτες αφού ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης και δεν μπορεί πλέον να τον βοηθήσει ούτε η μιντιακή του υπεροπλία.

«Πολύ θα ήθελε να βγάλει το 2022 ως πρωθυπουργός, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο, ιδίως αν υπολογίσουμε πόσο βαρύς θα είναι ο χειμώνας για τους πολίτες και με την ακρίβεια για την οποία φέρει επίσης σοβαρή ευθύνη ο πρωθυπουργός», προσθέτουν στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της πολιτικής πίεσης εντάσσεται και το αίτημα του κ. Τσίπρα, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα όλο τον Αύγουστο, για διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια αυτή την εβδομάδα για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: