10.8.22

Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;...


Αντα Ψαρρά

Τι να σου κάνουν και τα στρατευμένα φιλοκυβερνητικά μέσα. Δεν τον προλαβαίνουν τον «υπεύθυνο». «Εν χορδαίς και οργάνω» υποδέχτηκαν τον εκλεκτό του στην ΕΥΠ και τώρα αναγκάζονται να τον εξοβελίσουν ως τον μοναδικό αποδιοπομπαίο τράγο. Αύγουστο του 2019 σερβίριζε η... ομάδα των «Νέων» (TA NEA Team) στους αναγνώστες ότι «για τη διάρθρωση της ηγεσίας της ΕΥΠ υιοθετήθηκε το ίδιο πρότυπο που επελέγη και για τη σύνθεση της κυβέρνησης. Με απλά λόγια, η υπηρεσία ενισχύεται με πρόσωπα που διαθέτουν τεχνοκρατική επάρκεια και έχουν αποδείξει την αξία τους στον επαγγελματικό στίβο ώστε να έχουν κριθεί με όρους αποτελεσματικότητας, απαλλαγμένοι από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που χαρακτήριζαν άλλες εποχές.


Το πρότυπο αυτό υπηρετεί η επιλογή να τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Κοντολέων διοικητής της ΕΥΠ, επιλογή με την οποία επιχειρείται μια τομή στην ιστορία της υπηρεσίας με στόχο την αναμόρφωσή της. Πρόκειται για καταξιωμένο στέλεχος με σημαντική καριέρα στον τομέα της ασφάλειας, που τυγχάνει επίσης εκτίμησης και στο εξωτερικό, σε χώρες με τις οποίες η Ελλάδα παραδοσιακά συνεργάζεται».

Ποιος υποψιαζόταν τότε -πλην φυσικά των ανεξάρτητων μέσων που εξ αρχής διατύπωσαν τις βάσιμες αντιρρήσεις τους για το πρόσωπο και τα έργα του επιχειρηματία σεκιουριτά- ότι η «τεχνογνωσία» θα οδηγούσε στα παράνομα λογισμικά που παρακολουθούν χιλιάδες πολίτες για «εθνικούς λόγους» με την υπογραφή της εισαγγελέως κ. Βλάχου. Οσο για τις εντολές παρακολούθησης τώρα θέλουν και πάλι να μας πείσουν ότι ο «ασύμμετρος» κ. Κοντολέων έκανε ό,τι του κάπνιζε, ενώ ο πρωθυπουργός και ο διορισμένος ανιψιός του κολυμπούσαν εκτός από την όμορφη θάλασσα των Χανίων και στη θάλασσα της άγνοιας.
Ο κ. Δημητριάδης όπως και στην περίπτωση των πρώην συνεργατών του στη σκανδαλώδη Εnerga δεν γνώριζε τις παρανομίες, αλλά μόλις τις έμαθε παραιτήθηκε για να διοριστεί στο γραφείο του θείου όταν ο Κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Εσωτερικών του Αντ. Σαμαρά.

Ετσι και τώρα παραιτήθηκε μόλις έμαθε τις «λανθασμένες ενέργειες» του επικεφαλής της ΕΥΠ, «που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων».

Δυστυχώς για τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ η παραπάνω ασυνάρτητη και αντιφατική φράση-δικαιολογία που υιοθέτησαν ασμένως σε μια μαθητική κόλλα χαρτί δεν θα έπαιρνε ούτε τη βάση του 10 της κ. Κεραμέως. Ο μαθητής θα βρισκόταν απευθείας εκτός ΑΕΙ. Ο πρωθυπουργός που τη διατύπωσε και τη διένειμε;

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: