16.8.22

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένοντας «δώρα» από Ανδρουλάκη και Δένδια...


Στον «πανικό» του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε «επιχείρηση αποπροσανατολισμού» αποδίδουν στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τις διαρροές πως ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τι συμβαίνει στην ΕΥΠ από το 2012 μέχρι και σήμερα κι όχι αποκλειστικώς τα... τρία τελευταία χρόνια ή από το 2015.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, σημειώνουν με νόημα πως δεν θα πετύχει τίποτα περισσότερο από το να εξάψει τα εντός της ΝΔ πάθη αν βάλει στο κάδρο και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Αναφέρουν, εξάλλου, πως ο εκνευρισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για τη δημόσια αποστασιοποίηση του Βαγγέλη Βενιζέλου -μπαίνει κι αυτός στο κάδρο αν διερευνηθεί και η χρονική περίοδος 2012 με 2015- μπορεί και να είναι μεγαλύτερος για την αντίστοιχη του Νίκου Ανδρουλάκη γιατί το αποξενώνει πλήρως από το μετριοπαθές Κέντρο και τα στελέχη του.

Όπως κι αν έχει, είναι αρκετοί στο ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως ο κ. Μητσοτάκης ενδεχομένως να μην έχει μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες, οι οποίες θα διερευνηθούν μόνο με μια άλλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία -τη δική τους.

Την ίδια ώρα, όσοι -όχι πολλοί- βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην Κουμουνδούρου αναμένουν, μετά από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την προσεχή Δευτέρα, αλλά κυρίως μετά το νέο γύρο αποκαλύψεων που έρχονται, τη δημόσια αποστασιοποίηση επιφανών νεοδημοκρατών, δελφίνων και μη, προεξάρχοντος του Νίκου Δένδια τον οποίο «σπρώχνουν» με δικές τους τοποθετήσεις και διαρροές να μιλήσει για τα όσα απασχολούν το πολιτικό σκηνικό τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, στηλιτεύουν τη μέχρι σήμερα σιωπή τους, ιδίως του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η οποία όμως πιστεύουν ότι δεν θα κρατήσει για πολύ.

Παραλλήλως, περιμένουν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να κάνει το επόμενο βήμα και να ζητήσει άμεσα εκλογές.

Πιστεύουν, μάλιστα, ότι αυτό δεν θα αργήσει να γίνει, προσθέτοντας ένα ακόμα λιθαράκι στη ριζική αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, με έναν Μητσοτάκη απομονωμένο τη εξαιρέσει της άκρας, κοινοβουλευτικής και μη, Δεξιάς...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: