11.8.22

Δεν έχει «σβηστεί» το αρχείο «επισύνδεσης» του Ανδρουλάκη...


Τα «Νέα» εκθέτουν την κυβέρνηση...

«Όταν μια νόμιμη επισύνδεση ολοκληρώνεται και δεν καταλήγει σε τίποτα το οποίο να ακουμπά στο λόγο για τον οποίον έγινε, τερματίζεται εκεί και καταστρέφεται το οποιοδήποτε αρχείο». 

Αυτό δήλωνε μόλις πριν από δύο ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να... έχουν καταστραφεί τα στοιχεία της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» όχι απλώς το σχετικό αρχείο υπάρχει, αλλά δεν πρόκειται να «σβηστεί» πριν τον Δεκέμβριο του 2023.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που υπογράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο χρόνος «αποθήκευσης» και διατήρησης του αρχείου με τις καταγραφές των συνομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, σύμφωνα με τα δεδομένα λειτουργίας του συστήματος νόμιμων συνακροάσεων των μυστικών υπηρεσιών αλλά και τις σχετικές νομικές προϋποθέσεις για την παρακολούθηση των πολιτών λήγει τον Δεκέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προδιαγραφές του ιταλικού συστήματος επισυνδέσεων της ΕΥΠ ορίζουν ότι τα αρχεία καταγραφής (log files) συνομιλιών διατηρούνται αυστηρά για 24 μήνες από την περίοδο της παρακολούθησης και δεν επιτρέπεται σε κανέναν χειριστή του συστήματος να διαγράψει νωρίτερα οτιδήποτε σχετικό.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί είπε ψέματα ο Γιάννης Οικονόμου. Υπάρχουν στοιχεία που θέλει η κυβέρνηση να κρύψει από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους υπόλοιπους που παρακολουθήθηκαν από την ΕΥΠ;...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: