10.8.22

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για τα σκουπίδια στο Ναυάγιο...


Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου, η οποία δείχνει την παγκοσμίως διάσημη παραλία να έχει γεμίσει σκουπίδια. Η φωτογραφία, που δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ένα... «μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ του Δήμου και της αρμόδιας Επιτροπής που υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού.

Ερωτηθείς για τις απαράδεκτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, με τα σκουπίδια στη φημισμένη παγκοσμίως παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, είπε αρχικά ότι σήμερα η εικόνα της έχει αποκατασταθεί και έχει καθαριστεί πλήρως, ενώ σε ότι αφορά το ποιος έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό της, ξεκαθάρισε πως η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι παντού ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταλήγοντας ότι σε κάθε περίπτωση, «τέτοιες εικόνες δεν τιμούν τη χώρα μας».

Νωρίτερα, τον γύρο του διαδικτύου έκανε μία φωτογραφία από την παγκοσμίως διάσημη φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου που φανερώνει την -πολλές φορές- αθέατη πλευρά του μαζικού τουρισμού και των προβλημάτων που προκαλεί στις τοπικές κοινωνίες.

Την εν λόγω φωτογραφία δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook αποτυπώνοντας την αγανάκτησή τους γι αυτούς που πετούν σκουπίδια δίχως να νοιάζονται για το περιβάλλον αλλά και την φυσική του ομορφιά του. «Ελληνικό καλοκαίρι 2022.. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου», γράφει χαρακτηριστικά με τους χρήστες στα σχόλια να επικροτούν την οπτική του...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: