12.8.22

Η ώρα των θεσμών...


Εδώ και μία εβδομάδα η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο. Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ήταν συγκλονιστικές και έγκριτοι συνταγματολόγοι μίλησαν καθαρά περί «συνταγματικής εκτροπής», ζητώντας, κάποιοι εξ αυτών, έως και την παραίτηση του πρωθυπουργού. Η ειρωνεία είναι πως δεν πρόκειται για κάποιους «Συριζαίους» που φωνάζουν για να επωφεληθούν από τη συγκυρία. Πρόκειται για... επιστήμονες που ανήκουν κατά κύριο λόγο στο Κέντρο, τον πολιτικό χώρο που έδωσε την εξουσία στον σημερινό πρωθυπουργό.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Στο εσωτερικό, παρά τη σταθερή στήριξη των φιλικών προς την κυβέρνηση μέσων ενημέρωσης, έχει πρόβλημα, το οποίο μάλιστα ξεκινά από το εσωτερικό του κόμματός του, το οποίο βράζει. Στο εξωτερικό, η λέξη «ρεζίλι» μάς περιγράφει απόλυτα, ειδικά από τη στιγμή που κάποιοι στο Μαξίμου είχαν τη φαεινή ιδέα να εμπλέξουν ξένες χώρες στις προσωπικές τους στρατηγικές και μεθοδεύσεις.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας. Το έχει αυτό η αλαζονεία, ειδικά όσο περνάει ο καιρός και νομίζεις πως είσαι άτρωτος. Γι’ αυτό και πάντα η πτώση είναι ανώμαλη και συνοδεύεται με κρότο. Ωστόσο, το θέμα εδώ δεν είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Είναι αν λειτουργούν οι θεσμοί και κυρίως αυτός της Δικαιοσύνης.

Εντύπωση προκάλεσε η κίνηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καλέσει τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου, πρώτο και καλύτερο, με αφορμή μια ανάρτησή του περί παρακολούθησης του σημερινού πρωθυπουργού από ιδιώτη το 2018. Από την άλλη, οκτώ μέρες μετά την αποπομπή τους από το Μαξίμου, τόσο ο κ. Δημητριάδης όσο και ο κ. Κοντολέων δεν έχουν κληθεί από κάποια Αρχή να δώσουν εξηγήσεις για όσα ταλανίζουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας. 

Την ίδια ώρα, οι εταιρείες που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σ’ αυτή την υπόθεση και κυρίως η Intellexa δεν έχουν δεχτεί κάποια όχληση από τις Αρχές. Ενδείξεις προς διερεύνηση υπάρχουν και είναι πολλές. Για τη θέληση αναρωτιόμαστε και -όπως δείχνουν τα πράγματα έως τώρα- όχι άδικα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: